Toernooiverslagen


Openingstoernooi 2019 - 7 april 2019

Onder het genot van een stralend zonnetje en een goede temperatuur ging het Openingstoernooi 2019 van start op zondag 7 April om 13.30 uur.

Er waren 18 enthousiaste boulers aanwezig die 3 partijen speelden waarin er hard gestreden werd om de punten. Veelal lange partijen op een paar daar gelaten... Die eindigden in relatief korte tijd op standen zoals 13-1 en 13-0.

Ook voor de inwendige mens werd goed gezorgd. Tussen de partijen door werden de boulers voorzien van lekkere hapjes en drankjes.

Al met al een geslaagde start van het bouleseizoen!


Manege Barsingerhorn toernooi 17 maart 2019

Klokslag negen uur stond Chris voor de deur. Rinus en ik stapten in en we reden naar Barsingerhorn. Voor mij het eerste wedstrijdtoernooi met jeu de boulers uit andere clubs vandaan. Eigenlijk wel spannend vond ik het. Chris en ik waren een doublet. Rinus speelde samen met Loes. Aangekomen in Barsingerhorn, hebben we gratis van Chris even een sightseeën gehad van de lange straat van dit dorpje. In de manege van Barsingerhorn was het reeds een drukte van belang. Er werd begonnen met 79 teams vanwege wegblijven van 1 team. Dit is opgelost om de EHBO een ronde mee te laten spelen. Vanwege ziekte moest 1 partij opgeven, zodat er toen weer met een even aantal werd gespeeld. Een aantal van onze clubleden waren al gearriveerd; Loes, Joke, Adriaan, Paul, Tineke, Giel en Ria en later kwam Andries ook. Jeu de boules club “Onderhands”uit Wieringerwaard organiseerde deze dag. Alles zag er piekfijn uit. Op de tafels stonden chocolade eitjes om alvast in voorjaarstemming te komen. De banen bestonden uit zand uiteraard en waren netjes gladgestreken. De eerste sets verloren we en tweede ook, gelukkig niet met hoge cijfers. Het was zwaar boulen. Je moest de bal hoog opgooien. Met een plof kwam hij dan neer en dan maar afwachten of hij naar de but wilde rollen. Door het velen gooien sloegen de ballen wit uit van het zand. Je kon ze wel wassen, maar op de baan was wit weer de kleur. Tussendoor aan de tafel in de kantine was het beregezellig. Ria had heerlijke cake mee en dat smaakten goed. We wisselde elkaar onze standen uit en sommige hadden zich laten overdonderen door boulers, die duidelijk op hoog niveau speelden in Nederland. Na twee voorrondes werden we ingedeeld in 4 poules. Chris in ik kwamen in poule D terecht. De achterste baan. Dat was een waterige zandplaat waren we goed ons best op deden. Er was een leermoment voor mij. Ik kwam achter een spelregel, nl. dat als je gunstig ligt op punt en jij als team hebt nog alleen ballen over, hoef je deze niet te gooien. Hoera, we wonen een set! Helaas de laatste set verloren we. Zodoende kwamen we in de uitslaglijst op de 14de plek te staan van 19 teams  in deze poule.

Het was een uitstekend georganiseerd toernooi. Alle lof voor JDB Onderhands. Ze hadden alles onder controle. De bediening was voortreffelijk en er werden hapjes geserveerd. De prijzen vielen niet alleen op de nummers 1, 2 en 3. Ook waren er prijzen beschikbaar voor nummer 6, 12 en 18, een flesje wijn beschikbaar gesteld. Loes en Rinus kwamen hier mee weg in de C poule. Adriaan en Joke wonnen de eerste plaats in de D Poule. Ze waren werkelijke overdonderd van de boodschappenmand die ze  beiden wonnen. Die hebben hun voorraadkast goed gevuld thuis! Zelf had ik een aardige prijs gewonnen in de loterij, dus ging niet met lege handen naar huis! Dezelfde avond gelijk de jeu de boules ballen schoongemaakt om roestvorming te voorkomen en bij de verwarming gelegd. Later die week hoorde ik deze tip: inspuiten met WD40. Ontzettend genoten van dit toernooi. Bedankt Chris voor het meerijden en dat je met een beginneling wilde spelen. Het was een geweldige leerervaring!

Met dank aan: Astrid Prins  


Bestuur Boel-Skik valt in de prijzen tijdens “Lentetoernooi”

Zondag 24 maart kwamen 19 boulers , waaronder zowel leden als donateurs naar de baan aan de Oosterkruisweg om 3 rondes te spelen.

De weersomstandigheden waren lenteachtig , dat beloofde veel goeds.

Na de loting kon er om even over half 2 gestart worden. Voor een aantal nieuwe leden was het hun eerste toernooi, zij waren in de weken ervoor, als het weer het toeliet al flink aan het oefenen geweest. Dat was te merken ondanks de gebruikelijke beginnersfoutjes, ze behaalden soms goede resultaten samen met hun meer geroutineerde partners.
Al liepen de uitslagen uiteen van 13-1 tot 13-12 en duurde de ene partij een stuk langer dan de andere. Ben je bezig met boulen heb je daar minder erg in dan wanneer je zit te wachten op je volgende speelbeurt. Hoewel dat wachten ook geen straf is, want er was tijdens de pauzes koffie en koek en later bij de drankjes waren er de nodige hartige hapjes. Bovendien konden , zowel de deelnemers als de supporters, langs de baan genieten en ook nog wat leren van het spel.

Tijdens de laatste ronde werd het aanmerkelijk frisser en namen de deelnemers na afloop hun toevlucht tot het gezellige clubhuis.
Voor de deelnemers huiswaarts keerden, moesten de prijzen nog uitgereikt worden.
Dit wordt meestal gedaan door de bestuursleden Paul en Loes of Joke , aangezien zij alle drie in de prijzen vielen , nam Hans (ook lid van het bestuur) de honneurs waar. Hans begon onderaan de lijst met de aanmoedigingsprijs, een chocolade paashaas, die was voor Tineke Neefjes .
Na het voorlezen van de andere uitslagen waren de nrs 3 t/m 1 aan de beurt.

Loes Boerdijk werd 3e met 3wp+13, Joke de Visser 2e met 3 wp +24 en
Paul Neefjes 1e  met 3 wp +33 ,laatst genoemde had 2 partijen gewonnen met 13-1 en één met 13-4 ja dan behaal je een hoog saldo.
Zij ontvingen  een hanger met viooltjes en paaslekkers.


Slottoernooi - 21 oktober 2018

 

Afgelopen zondag werd na afloop van het zogenaamde Slottoernooi ook de clubkampioen van 2018 gehuldigd.

 

Joke de Visser werd in het zonnetje gezet en kreeg uit handen van de wedstrijdleider Hans Barhorst de wisselbeker en een bos bloemen uitgereikt. Zij had 80% van haar gespeelde wedstrijden tijdens de maandagavondcompetitie gewonnen, 16 van de 20, met maar liefst 80 pluspunten.

 

Als nummer 2 was geëindigd Gerrit Diepeveen met 68% van zijn wedstrijden gewonnen met 44 pluspunten. Mia Scholten eindigde op de derde plaats met 66% en 31 pluspunten.

 

Er waren deze dag nog meer prijzen te vergeven, maar daar moest eerst nog voor gebould worden. De 25 aanwezige leden werden ingedeeld in 11 doubletten en 1 triplette. Na een kort openingswoord van de voorzitter werden de banen opgezocht.

 

Er waren weer spannende partijen die eindigden met 13-12, maar ook iets minder spannende met een een uitslag van 13-0.

Het weer werkte goed mee, zodat ook dit toernooi weer goed gebruik gemaakt kon worden van het terras.

De koffie, dit keer met zelfgebakken appeltaart, viel erg in de smaak.

Elke ronde werd opnieuw geloot, dit betekent andere partners en tegenstanders en bovendien nieuwe kansen. Er stonden immers 3 bonnen, te besteden bij Bakkerij Bellis, op het spel.

 

Zes leden wisten geen enkele partij te winnen, daarvan was Geri Visser de meest onfortuinlijke. Zij mocht uit handen van de voorzitter de poedelprijs ontvangen.

Vier boulers wonnen één partij, elf wisten het tot twee winstpartijen te brengen.

Van de vier leden die drie partijen wisten te winnen, was Chris Lont degene die met 16 punten net naast de prijzen greep.

Mia Scholten (1), Andries Mooibroek (2) en Grietje Borst (3) bezette de top 3 en ontvingen zoals gezegd een cadeaubon, te besteden bij Bakkerij Bellis.


Doubletten clubkampioenschap - 7 oktober 2018

Afgelopen zondag werd er gestreden door 8 doubletten voor de wisseltroffee.

 

Het winnende koppel begon goed door Grietje Borst en Adrie Lont met 13-0 te verslaan in de eerste ronde. De tweede ronde wisten zij met 13-9 van Chris Lont en Hilly Veenstra te winnen.

 

De derde ronden waren Joke de Visser en Ria Lont de tegenstanders. Na een spannende strijd die uiteindelijk in het voordeel werd beslist met 13-11, leverde Mia Scholten en Feike Koster de kampioenstitel op voor dit jaar met 3 gewonnen partijen en 19 pluspunten.

 

Simon Zomerdijk en Annie Laan hadden, voordat zij aan hun laatste wedstrijd begonnen ook nog zicht op de eerste plaats, zij hadden ook hun eerste 2 partijen gewonnen. De laatste ronde waren de tegenstanders Willem de Jong en Andries Mooibroek net iets beter.

Simon en Annie eindigden op de tweede plaats met 2 gewonnen partijen en 19 pluspunten.

 

Bij aanvang van de derde ronde hadden Chris Lont en Hilly Veenstra nog maar 1 gewonnen partij. Zij wisten de derde partij winnend af te sluiten en te eindigden daar mee op een derde plaats met 2 gewonnen wedstrijden en 11 pluspunten.

 

Tussen de rondes waren er weer de nodige verfrissingen en konden de deelnemers en de meegekomen supporters van het zonnetje genieten.

 


Tête-à-tête clubkampioenschap - 30 september

Afgelopen zondag werd dit jaarlijks terugkerende kampioenschap gehouden op de boulebanen aan de Oosterkruisweg in Den Oever. De deelnemers spelen één tegen één in plaats van de gebruikelijke doubletten of tripletten.

 

De afgelopen 5 jaar waren het steeds de dames, die deze titel voor zich opeisten. Het was voor de heren dan ook een uitdaging om deze reeks te doorbreken.

 

Hoewel ze flink hun best deden, Hans Barhorst wist zelfs één van zijn partijen met 13-0 te winnen en werd uiteindelijk 3e met 2 gewonnen partijen en 12 punten, lukte het ook dit jaar niet.

 

Joke de Visser werd met 3 gewonnen wedstrijden en 27 punten eerste. Haar naam komt op de wisseltrofee te staan.

 

Grietje Borst, de kampioene van vorig jaar, werd 2e met 3 gewonnen wedstrijden en 14 punten.

 

De andere deelnemers die 2 partijen op hun naam wisten te schrijven waren Ria van Dijk (+6), Hilly Veenstra (+5), Gerrit Diepeveen (+5) en Ria Lont (+3).

 

Rinus Vissers ging naar huis met de aanmoedigingsprijs.

 

Het was weer een gezellige middag, waar zeker het heerlijke nazomerse weer een groot aandeel in heeft gehad.


Chinees toernooi - 5 augustus 2018

Afgelopen zondag stond het jaarlijks terugkerende Chinees toernooi op de agenda van Boel Skik '92.

 

Na drie speelrondes op een zonovergoten baan, waar parasols langs de kant voor schaduw moesten zorgen, was Mia Scholten de uiteindelijke winnares, gevolgd door Giel van Dijk en Annie Laan.

Na afloop van de huldiging van de winnaars was er voor de leden een Chinees buffet.


Onderhands op bezoek - 28 juli 2018

Weken lang was er geen druppel gevallen en net voor het toernooi met Onderhands uit Wieringerwaard zou starten, barstte de bui los.

De 41 deelnemers pasten gelukkig in het clubhuis en onder de luifel.

Dan eerst maar koffie/thee en koek. Een paar stoere mannen gingen naar buiten om de parasols te behoeden voor wegwaaien.
Nadat de lucht was opgeklaard en de temperatuur aangenaam gezakt, kon het toernooi van start. Iedereen had zin om te beginnen, want na afloop zou er immers vis gebakken worden.
De boules banen waren wel erg nat geworden, gelukkig kon er wel gespeeld worden en al snel zag je ze zienderogen opdrogen. Dat gaf ook wel weer een apart verloop van het spel, want het gooien tijdens de eerste ronde was heel anders dan tijdens de derde ronde, toen de banen weer helemaal droog waren. Dat vereiste van de boulers een andere tactiek en techniek.

De beide verenigingen waren gemixt, zodat zoveel mogelijk een bouler uit Wieringerwaard met een bouler uit Den Oever kon spelen.
De 10 banen waren allemaal bezet met 9 doubletten en 1 triplet.
Na elke ronde was er zoals gebruikelijk een pauze, er werd niet op tijd gespeeld, sommige partijen duurden wat langer. Dat was voor de wachtende niet erg, want Joke en Loes voorzagen een ieder van drankjes en hapjes.
Adriaan de Visser was na zijn tweede partij voorbereidingen aan het treffen voor het bakken van de wijting, die was gesponsord door één van de plaatselijke vishandelaren, daarvoor onze hartelijke dank.
Zijn plaats werd ingenomen door Loes.
De laatste boulers waren nog aan het spelen toen de eerste visklanten op hun beurt stonden te wachten.
Adriaan heeft een paar uur staan bakken, met assistentie van Hans,
de enthousiaste kreten en de gezelligheid vergoede veel.
Intussen werden de prijzen uitgereikt, helaas was een van de winnaars al huiswaarts.
Er waren zowel prijzen voor ‘Boel-Skik’ als voor ‘Onderhands’
Gerrit Diepeveen(BS) wist alle 3 zijn partijen winnend af te sluiten met hoge scores, hij had 3 wp met 30 + punten, je kunt hoogstens +39 halen, dan moet je alles met 13-0 winnen, dit kwam er zeer dicht bij.
Ria van Dijk (BS) was een goede tweede met +27.
Derde bij Boel-Skik en een gedeelde vierde plaats in algemeen klassement was Hilly Veenstra met +24.
De beste van Onderhands Jan Toes had +25 , hij was derde in het algemeen klassement en de nr. 2 Joop Schutte +24 ,gedeelde vierde plaats in het algemeen klassement . Nummer 3 van Onderhands was Hugo de Groot +13 de nr. 6 in het algemeen klassement.
De nummers 1 en 2 van beide verenigingen ontvingen een visbon te besteden bij Havenzicht op de Oostkade . De beide nummers 3 een pakje zalm met toast.
De voorzitter van Onderhands , Henk Bakker, bedankte het bestuur en de leden van Boel-Skik voor het warme onthaal en refereerde aan de jarenlange vriendschap tussen beide verenigingen.

Zondag 5 augustus is het chineesbuffet toernooi en de zaterdag erop wordt voor de tweede keer het Chris Lont toernooi gehouden.
18 augustus gaat Boel-Skik naar Wieringerwaard voor een toernooi aldaar.


Wadden toernooi - 15 juli

Tropische warmte weerhield de leden van Boel-Skik er niet van om afgelopen zondag het zgn Waddentoernooi te houden. Het is inmiddels traditie om de zondag na het VIStival dit toernooi voor de leden te organiseren.

 

De 19 deelnemers zochten zo veel mogelijk de schaduw op, hetzij onder de neergezette parasols, hetzij onder de bomen langs de kant, zowel tijdens het spel, als de ander aan de beurt was om te gooien, als tijdens de pauzes. Ook zorgde de organisatie ervoor, dat er voldoende water werd gedronken, door tijdens het spel met bekertjes water langs te gaan, daar werd dankbaar gebruik van gemaakt.

 

Helaas ontbraken er een aantal leden wegens ziekte en, dat is minder erg, vakantie.
Er werden zoals, gebruikelijk 3 rondes gespeeld de pauzes tussen de rondes duurden wat langer, zodat iedereen weer bij kon komen en de zon niet meer op haar hoogste punt was.
Omdat de banen erg droog waren , was de ondergrond op plaatsen harder dan normaal gesproken, dat gaf soms verrassende wendingen aan de boules.

 

Het ging er spannend aan toe, bij de ene partij, puntje voor puntje aan beide kanten , maar er waren er ook die snel klaar waren dan was de uitslag daar ook naar, zo konden de uitslagen variëren van 13-12 tot 13-1 en alles wat daar tussen mogelijk is.
De 3 besten hadden allen drie keer gewonnen, het was zelfs tussen de nrs 1 en 2 respectievelijk Mia Scholten + 25 en Joke de Visser +24 een close finish. Beide dames zijn dan ook aan elkaar gewaagd en hebben al een jarenlange ervaring opgedaan, zowel op onze eigen banen als bij wedstrijden elders. De nr 3 mocht er ook zijn Hans Barhorst behaalde +22 . Zij kregen elk een visbon van `t Wad , ook dat is traditie bij het Waddentoernooi.

 

Andries Mooibroek, die ook 23 pnt wist te behalen maar dan in de min, werd met 0 gewonnen wedstrijden hekkensluiter, hij ontving een blikje sardientjes.
Zaterdag 28 juli ontvangen de Boel-Skikkers de boulers van Onderhands uit Wieringerwaard, die ontmoetingen staan altijd borg voor gezelligheid, dus wilt u eens zien hoe het spel precies gespeeld wordt en sfeer proeven, u bent vanaf 13:30 uur welkom op onze banen aan de Oosterkruisweg in Den Oever.


10-06-2018 Jeu de boulesvereniging Den Burg op bezoek bij Boel Skik '92

 

Hierbij het eindklassement na 4 gespeelde partijen.

 

Vriendschappelijk toernooi Boel Skik ’92 – Den Burg

 

 

 

Zondag 10 juni was de jeu-de-boulesvereniging Den Burg bij ons te gast, iets wat wij elk jaar samen organiseren.

 

De 13 deelnemers, arriveerden rond 11 uur bij de het club huis aan de Oosterkruisweg waar voor iedereen een kop koffie of thee met een plak cake klaar stond 

 

Na het openingswoord van de voorzitter, werd de loting van de 29 deelnemers bekendgemaakt en startte zeven koppels met boulen. Sommige waren snel klaar en er waren koppels die langer werk hadden om de benodigde 13 punten te verzamelen. Degene die eerder klaar waren en moesten wachten, vermaakten zich met elkaar en onder het genot van een drankje en een hapje werden mooie verhalen verteld, uiteindelijk zijn we eilanders met elkaar. Tussen de middag kon men soep en broodjes verkrijgen, welke beschikbaar waren gesteld door de lokale Dekamarkt.

 

 Het weer zat mee, niet te warm of te koud met een klein windje.

 

Na het spelen van vier partijen werd de prijsuitreiking gehouden met prijzen voor de eerste 3 plaatsen voor de Texelaars en de eerste 3 Wieringers.

 

 

 

Voor deTessellaars waren dit:

 

1: Anton Schouten - 4 gewonnen, 31 punten

 

2: Truus Zoetelief - 4 gewonnen, 31punten 

 

3: Marianne Bartels – 4 gewonnen, 23 punten 

 

Voor de Wieringers

 

1: Hans Barhorst - 3 gewonnen, 20 punten

 

2: Andries Mooibroek - 3 gewonnen, 20 punten

 

3: Paul Neefjes - 3 gewonnen, 10 punten 

 

 

 

Na afloop ging ieder tevreden naar huis en konden wij terug kijken op een geslaagd toernooi.

Volgend jaar gaan wij naar Texel 

 

 

 

18-04-2018 Jeu de Boule vereniging “Kleine Sluis” op bezoek bij “Boel-Skik`92”.

Woensdag jl kwamen 18 boulers vanuit de Anna Paulownapolder richting Wieringen, ze hadden prachtig weer meegebracht, of was het al mooi weer!
De parasols , tuinstoelen en –tafels stonden klaar.

Eveneens 18 leden van Boel-Skik hadden zich opgegeven, er konden 18 doubletten gevormd worden. De teams werden zo veel mogelijk gemixt, zodat een ieder minstens  2 rondes met een speler van de andere club speelde.

Na het openingswoord van de voorzitter Paul Neefjes kon er worden gestart en al snel kleurden de banen groen en oranje.
Het was soms even wennen aan de banen voor de Kleine Sluizers, maar dat ging snel.
Na een uur was de eerste ronde gespeeld en was er tijd voor koffie/thee en een lekkere koek.

De spelers wisselden van maat en zo werd het startsein gegeven voor de 2e ronde.
Na deze ronde was men wel toe aan een versnapering , boulen maakt dorstig en zeker als de zon schijnt.

Het weer bleef goed , zodat het niet erg was om even te wachten tot alle partijen gespeeld waren. Net als zo vaak zijn er altijd mensen snel klaar, maar als je puntje voor puntje scoort en de tegenstander doet dat ook, dan kan het wel even duren voor een partij klaar is.
Dat zijn wel de leukste en spannendste partijen dat moge duidelijk zijn.

Gelukkig was er ook wat support van leden, die helaas niet mee konden spelen vanwege hun gezondheid. Wim en Jamp fijn dat jullie ons kwamen aanmoedigen. Ook waren er supporters die (nog) geen lid zijn , een ieder is altijd welkom tijdens toernooien en op de vrije speelmiddagen en avond om eens te komen kijken wat dat boulen nu eigenlijk inhoudt.

Na ronde 3, die door een zeer spannende partij , waarvan de uitslag uiteindelijk zeer verrassend was (achterstaan met 2-10 en winnen met 13 -12) ,ook weer lang duurde.
Was het tijd voor het uitreiken van de prijzen.
Loes en Joke zorgden ervoor, dat de juiste mensen hun prijs kregen.
Er was zowel voor Kleine Sluis, als voor Boel-Skik voor de beste 3 van  elke vereniging een pakketje lekkers van de DEKA.

1e  Grietje Borst (BS 3 wp +32) en Roos van de Brink (Kl S 3 wp+ 26)
2e  Annie Laan (BS 3 wp +26) en Johan Kegels (Kl S 3 wp=24)
3e Gerrit Diepeveen (BS 3 wp+24) en Bets Vermaire (KL S 2 wp +7)

De poedelprijzen gingen naar Frits van Driest (KL S)en Chris Lont (BS)

Beide verenigingen kunnen terug kijken op een zeer geslaagde gezellige middag.

Op 11 mei kunt u ons treffen op de Historische markt tijdens de Hippofeesten, daar geven we demonstraties, maar is er voor u ook gelegenheid een balletje te gooien.
Op 12 mei zijn de triplettenkampioenschappen op onze banen aan de Oosterkruisweg den Oever.
Heeft u één of twee stemmen voor ons tijdens de RABO clubkascampagne die in mei gehouden wordt, dan houden we ons uiteraard aanbevolen.

Voor de foto's kunt u klikken op de volgende link: Kleine Sluis op bezoek bij Boel Skik '92

8-04-2018 Openingstoernooi


Zonnige start van het seizoen voor Boel-Skik `92

Zondag 8 april hield jeu de boules vereniging  Boel-Skik’92  haar jaarlijks terugkerende
openingstoernooi onder mooie weersomstandigheden.
Na de loting , er waren dit keer alleen doubletten, zodat iedereen met 3 boules kon spelen, ving de sportieve strijd aan.
Er werden 3 rondes gespeeld  op 7 banen door de totaal 28 deelnemers.
Sommige partijen waren snel gestreden  uitslag 13-0 andere deden er langer , die waren meer aan elkaar gewaagd of gooiden gewoon wat beter.
Voor allen was er koffie met cake dat kon  buiten worden genuttigd in het
heerlijke zonnetje.
Op de achtergrond was het een gezellige drukte, de jeugd van Wiron had bezoek uit Engeland ,de boulers werden soms door enthousiaste voetballertjes aangemoedigd.
Tijdens het uitreiken van de prijzen, was er een drankje met wat lekkers.
De eerste prijs was verrassend  voor Rens Visser, die nog maar sinds
enkele maanden lid is. Samen met zijn vrouw Geri komt Rens regelmatig op de vrije speelmiddagen boulen en je ziet oefening baart kunst.
De tweede prijs was voor een oude dame in het boulen, Aat de Haan met haar 90 jaar doet zij niet voor de jongere leden onder.
De derde prijs eveneens voor een oudere dame,  Annie van Eekelen, zij is al 25 jaar trouw lid.
Zij hadden 3 partijen gewonnen met respectievelijk 26 - 24 en 22 pluspunten.
Met elkaar stond er voor meer dan 260 jaar op het podium , alle 3  kregen zij uit
handen van de voorzitter een cadeaubon uitgereikt, te besteden bij viskiosk “Havenzicht” Oostkade Den Oever.
De poedelprijs was deze keer voor Kees Boerdijk hij kreeg een glaasje wijn Liebfraumilch als troost.
De vereniging kan weer terugkijken op een  mooie dag.

Op woensdagmiddag 18 april komen  de boulers van “Kleine Sluis” uit Anna Paulowna voor een onderling toernooi naar Den Oever.

Klik hier om de foto's te bekijken 


25-03-2018 Paastoernooi

Vooruitlopend op de opening van het seizoen 8 april a.s., werd op de boulesbanen aan de Oosterkruisweg afgelopen zondag 25 maart het paastoernooi gehouden.

Het weer werkte goed mee en sommige boulers kregen het zelfs zo warm dat de jas uit ging.

 

Er waren 23 deelnemers en zij speelden 3 rondes van een uur.

Zoals gebruikelijk besliste de computer bij elke ronde wie met wie moest spelen. Er waren steeds 7 doubletten en 3 tripletten op de banen.

Na afloop van het eerste uur was er slechts één partij nog aan de gang, de regel bij Boel-Skik is dat dan de mêne mag worden uitgespeeld. Diegene die dan het hoogste aantal punten heeft wint de partij, mocht er een gelijke stand zijn, dan moet er nog een mêne worden gespeeld.

 

Zoals gebruikelijk was er tussen de rondes tijd voor koffie/thee en wat lekkers.

Na afloop kon iedereen nog een drankje bestellen en zich te goed doen aan de hapjes. Deze keer mochten de eierhapjes natuurlijk ook niet ontbreken.

 

De wedstrijd verliep als volgt:

Er waren 2 leden met 0 gewonnen partijen. Één daarvan was Tineke Neefjes, zij had de meeste -punten en ontving uit handen van onze voorzitter Paul Neefjes de aanmoedigingsprijs; een heus paasei met een dikke zoen.

10 Deelnemers hadden 1 wedstrijdpunt en 9 wisten 2 partijen op hun naam te schrijven. Van die 9 hadden Hans Barhorst en Gerrit Diepeveen elk 11 +punten. Zij eindigden beide op de 3e plaats.

Regel is dat er dan door beide nog een boule gegooid moet worden naar de but, die door één van de andere deelnemers wordt gegooid. Gerrit Diepeveen gooide de boule het dichtste bij de but en ontving een pakketje met lekkers voor de Pasen. Een wijnglas met een flesje wijn.

Twee deelnemers hadden 3 wedstrijden gewonnen. Martien lont met +19, hij werd tweede en Geer Visser met +21 werd tot haar grote vreugde eerste. Beide ontvingen een pakketje met Paaslekkers, 2 wijnglazen voor de 2e prijs met 2 kleine flesje witte wijn, en voor de eerste prijswinnares was er een grote fles wijn.
Hans Barhorst kreeg als troost een zakje paaseieren.

Rond 17:30 uur gingen de deelnemers met een tevreden gevoel huiswaarts.

Het bestuur zorgde ervoor dat alles weer netjes werd achtergelaten.


24-02-2018 Snert- en Bruinebonensoeptoernooi
Met een opkomst van 22 deelnemers en een temperatuur rond het vriespunt was het vandaag echt weer voor een kom warme soep. Uiteindelijk, mede dankzij het lekker schijnende zonnetje, was het goed toeven op de banen.

Na 2 speelrondes werden de deelnemers voorzien van een kom snert of bruinebonensoep met een plak roggebrood met spek.

Het klassement voor vandaag:

1. Adriaan de Visser (2+20)

2. Giel van Dijk (2+18)

3. Paul Neefjes (2+17)


07-02-2018 Midwintertoernooi 

Na 2 keer uitstel vanwege het slechte weer, werd dan toch eindelijk op woensdagmiddag 7 februari het Midwintertoernooi gespeeld. Er hadden zich 25 deelnemers ingeschreven, wat betekende dat er elke ronde ook een triplet tegen een doublet moest spelen.

De middag begon zonnig, helaas verdween de zon al weer snel. Er stond geen wind het was fris, maar goed te doen. Sommige deelnemers hadden zich uit voorzorg extra warm aangekleed.

Na de eerste  ronde van 50 minuten, we speelden op tijd, zodat er voor het echt kouder werd 3 rondes gespeeld konden worden, stonden de warme chocomelk al dan niet met slagroom of de koffie en thee met appelkoek al klaar. Na even weer opgewarmd en uitgerust te zijn werd ronde nummer 2 gespeeld, het ging er soms erg fanatiek aan toe. Partijen werden gewonnen met 13-1, maar ook soms nipt verloren met 12-13. 

Alle rondes duurden 50 minuten na afloop was er nog gelegenheid voor een drankje, daarbij werden warme gehaktballetjes en kipsateetjes geserveerd. 

Loes Boerdijk bleek uiteindelijk deze keer de beste zij had 3 wp en +21 , gevolgd door Ria van Dijk met 3 wp +19 als derde eindigde Andries Mooibroek met 3 wp +16.

De prijzen waren gekocht bij de Wereldwinkel, die helaas binnenkort gaat sluiten.

 

 


30-11-2017 Sinterklaastoernooi
Op woensdag 29 november hebben we het jaarlijks terugkerende Sinterklaastoernooi gespeeld.
Tot onze verbazing kwamen er vlak voor de start van het toernooi ineens twee zwarte pieten aan op het complex met de vraag of ze mee mochten doen met het toernooi. In Spanje zijn ze namelijk niet bekend met het spel.
Natuurlijk mochten de pieten meedoen!
Na een korte uitleg zijn er twee partijen gespeeld en in de pauze konden we even bijkomen met een kopje warme chocolademelk (met slagroom) en een aantal lekkernijen zoals amandelstaaf en (gevuld)speculaas.
Vlak voor de prijsuitreiking kwamen de pieten nog met een zegje over ieder aanwezig lid, waarna zij overgingen tot het uitdelen van een pakje aan ieder die had meegespeeld.
Al met al een geslaagd toernooi.
De foto's zijn te vinden op de fotopagina.

27-10-2017 Slottoernooi 

Woensdag 25 oktober werd op het boul-complex van Boel-Skik`92 in Den Oever het jaarlijkse slottoernooi gehouden. Eigenlijk stond het op de planning voor 22 oktober, maar vanwege de minder goede weersomstandigheden besloot het bestuur naar de woensdag te gaan . Achteraf een goede beslissing, want na wat regen in de ochtend werd het `s middags heerlijk weer. 29 Deelnemers speelden 3 rondes, deze keer werd er niet op tijd gespeeld, zodat een ronde soms lang duurde. 
De boulers die sneller klaar waren met hun partij, konden lekker genieten van het zonnetje en de nodige versnaperingen. Aan het eind van de middag waren alle rondes gespeeld, de uitslagen werden ingevoerd in de computer en toen bleek dat zowel, Gerard Dikken als Willem de Jong exact evenveel partijen hadden gewonnen (3) en tevens hetzelfde aantal + punten (20) hadden gescoord. Om te bepalen wie er met de hoofdprijs van de dag naar huis mocht, moesten beide een boule naar de but gooien, wie er het dichtste bij lag, was de winnaar in dit geval was dat Gerard. Ria van Dijk was tot haar eigen verbazing 3 e zij had 3 gewonnen wedstrijden en 14 pluspunten. Allen ontvingen uit handen van de voorzitter een bloeiende aster en een pakketje lekkers.
Na de uitreiking van deze prijzen werd er traditioneel overgegaan naar de uitreiking van de beker aan de clubkampioen van de maandagavondcompetitie, die wordt gespeeld van april t/m oktober. In totaal waren er 22 maandagen waarop gespeeld is, daarvan moest men 50% meegespeeld hebben om in aanmerking te kunnen komen. Degene die percentsgewijs de meest van haar of zijn wedstrijden winnend op haar/zijn naam wist te brengen was de kampioen. De eer was deze keer aan Joke de Visser, zij had 84% van haar gespeelde wedstijden gewonnen met 70 pluspunten, Chris Lont werd 2e (76.9% en 47+) en Mia Scholten 3e (70,6% en 50+) .
Zij ontvingen naast de wisselbeker voor de kampioen een mooie bos bloemen. Om 18:15 ging iedereen huiswaarts, een 10-tal leden gingen naar de plaatselijke chinees voor “het menu van de chef” , zoals zo langzamerhand traditie is na het slottoernooi.

De foto's kunnen worden bekeken via de volgende link: Slottoernooi 2017


14-10-2017 Jubileumtoernooi

 Zaterdag 14 oktober was het dan zo ver! Boel Skik '92 vierde vandaag haar 25 jarig jubileum.  
Bij het starten van het toernooi zijn alle jubilarissen gehuldigt met een oorkonde en was er een grote verrassing voor de oprichter Chris Lont. Vanaf nu zal dit toernooi jaarlijks gespeeld worden als het 'Chris Lont toernooi'. Tevens werd hierbij een nieuwe wisselbeker voor dit toernooi onthuld. Er werden 3 partijen gespeeld met tussen de partijen door een lekker hapje en drankje en een muzikale verrassing. Na afloop van de partijen werd de prijsuitreiking gehouden met de volgende top 3:  
1. Kees Boerdijk (3+27) 2. Hennie Zomerdijk (3+26) 3. Joke de Visser (3+22)  
Na de prijsuitreiking gingen de festiviteiten verder met een overheerlijke Barbecue.

Foto's van het Jubileumtoernooi kunt u bekijken via de volgende link: Jubileumtoernooi


16-09-2017 Onderhands op bezoek
Zaterdag 16 september ontving de Oeverse vereniging, 21 leden van “Onderhands” uit Wieringerwaard voor een onderling toernooi. Dit jaarlijks treffen staat altijd garant voor veel gezelligheid en boules plezier. Buienradar gaf aan, dat te verwachten regenbuien Den Oever op enige afstand zouden passeren. De tuintafels en stoelen konden worden klaargezet, daar werd in de pauzes en na afloop goed gebruik van gemaakt.  
Om 13:30 is iedereen aanwezig, van Boel-Skik zijn er 17 deelnemers. Er kunnen 18 teams gevormd worden, 16 van 2 en 2 van 3 boulers.  
De partijen werden op 9 banen gespeeld, elke ronde werden er nieuwe teams geloot. De banen kleurden al snel blauw (Onderhands) en groen(Boel-Skik) en je hoorde al gauw de bekende kreten, die nu eenmaal bij Petanque horen, zoals “hij doet het” , daarmee wordt bedoeld, dat de laatst gegooide boule het dichtst bij de but ligt. Of “ hij is er door”, dan is de boule te ver voorbij de but.  
De eerste uitslagen zijn al rond half 3 bekend, als de 13 punten bereikt zijn door een team is het spel afgelopen, de uitslagen kunnen variëren van 13-12 tot 13-0. Andere partijen duren langer, vooral als het puntje voor puntje gaat.  
In een beurt ook wel menne genoemd kunnen er maximaal 6 punten behaald worden door één van de teams, dat komt niet vaak voor , de tegenpartij doet natuurlijk zijn best om dat te voorkomen.  
Er worden 3 rondes gespeeld, in de pauzes en na afloop is er tijd voor een hapje, drankje en een praatje.
Hilly Veenstra(Boel-Skik) is de nummer één met 3 gewonnen partijen en 21 pluspunten, gevolgd door 2 leden van Onderhands, Joop Schutte 3 gew.+ 19 en Ria Waij 3 gew. 16+, zij mogen als het eerste kiezen uit allerlei lekkers ,daarna volgt de rest. Net als bij andere uitwisselingen, die bij onze vereniging thuis gespeeld worden, dit jubileum jaar heeft na afloop iedereen prijs.  

Voor een impressie van de middag boulen met Onderhands klikt u op de volgende link: Onderhands op bezoek bij Boel Skik 2017


13-08-2017 Tête-à-tête kampioenschap
Met gunstig gestemde weergoden mochten we vandaag onder een heerlijk warm zonnetje het jaarlijkse tête-à-tête clubkampioenschap spelen. Met een opkomst van 14 boulers hadden we een groot gedeelte van de banen bezet. De partijen werden in opperste concentratie gespeeld, waarbij de punten één voor één bij elkaar gespeeld werden. Na drie partijen was de stand als volgt:  
1. Grietje Borst (3+21) 2. Trijnie de Jong (3+11) 3. Annie van Eekelen (3+9)  
Het fotoverslag kunt u via de volgende link bekijken: 

Tête-à-tête clubkampioenschap 2017


31-07-2017 Triplettenkampioenschap
Gisteren is het jaarlijks terugkerende en altijd spannende triplettenclubkampioenschap gespeeld. Na ´s ochtends nog wat dreigende luchten en wat buien trokken ´s middags alle buien over en hielden we het droog. We konden zelfs genieten van een lekker warme zon.  
Met 24 deelnemers werden 6 tripletten gevormd en waren er 4 banen bezet. Na drie hard gestreden partijen zag de top 3 er als volgt uit:  
1. Feike Koster, Jenny Oudshoorn, Trijnie de Jong (3+25) 2. Mia Scholten, Adriaan de Visser, Hans Barhorst (3+17) 3. Hans Hofman, Andries Mooibroek, Ria van Dijk (2+/-0)
De foto's kunt u bekijken via de volgend link: Triplettenclubkampioenschap 2017

20-07-2017 Waddentoernooi
Afgelopen zondag, 16 juli, hebben wij ons jaarlijks terugkerende Waddentoernooi gespeeld. Dit toernooi wordt gespeeld op de zondag na het inmiddels bekende VIStival.  
Met maar liefst 22 deelnemers startte we het toernooi na een licht regenbuitje. Ook tijdens het toernooi hebben we nog wat gemiezer mogen ontvangen, wat overigens niet verkeerd was voor de banen. Hierdoor rolde de boules iets beter.  
Na 3 spannende en lange rondes waren de prijzen dit keer een mannen onderonsje. 1. Wim de Jong (3+30) 2. Chris Lont (3+26) 3. Andries Mooibroek (3+24) Het aanmoedigingsapplaus ging dit keer naar Ria Lont (0-27).
Via https://www.facebook.com/Boelskik/ kunt u een aantal foto's bekijken.