Goed bezet toernooi bij Boel-Skik`92 met Entre Nous uit Den Helder

Zaterdag 23 april , kwamen al voor 13:00 uur de eerste boulers uit Den Helder ons terrein op lopen, het duurde niet lang of alle 44 deelnemers waren gearriveerd.
Na het welkomst woordje  door voorzitter Ton van Wijhe , kon de wedstrijdleider Loes Boerdijk de teams en de wedstrijdindeling bekend maken. Beide clubs waren gemixt ,  er werden in totaal 16 doubletten en 4 tripletten gevormd, die speelden tegen elkaar op 10 banen . De baancommissaris Jaap Riemersma had ervoor gezorgd , dat de banen er piekfijn bij lagen.

Na elke ronde werd er opnieuw geloot, zodat de team samenstelling veranderde , zo kon je de ene ronde in een doublet spelen en de andere in een triplet met steeds wisselende spelers. In de eerste ronde hadden maar liefst 3 partijen een stand van 13-12 ,één van die partijen duurde behoorlijk lang. Gelukkig was dat niet heel erg , want de zon scheen en de koffie en koek verzorgd door Joke de Visser gingen er gretig in.

Na de 2e ronde waren er al een paar kanshebbers op de prijzen, van Entre Nous Simon Boendermaker 2+ 20; Reina Boekel 2+15 ; Wout de Wolf 2+11 :John Boekel 2 +10 ; Petra Schiferli 2 + 8 .

Van Boel- Skik stonden Tiny Miedema en Wilma van Keeken beide 2+ 12; Geri Visser 2+ 7; Claudy Kaster 2+ 4 er goed voor.
De drankjes en hapjes in de pauze verzorgd door Joke en Margreet smaakten in het april zonnetje uitstekend.

Op naar ronde 3 het begon al wat later te worden , dus snel van start.
Wie zou de voorsprong kunnen vast houden en voor wie hield het op bij 2 winstpartijen. Ook spelers met nog maar 1 gewonnen partij konden nog in de prijzen vallen. Terwijl iedereen nog genoot van de drankjes en hapjes had de wedstrijdleiding de uitslagen geprint en gecontroleerd.

De uitslag was als volgt van Entre Nous 1e Simon Boendermaker 3 +30 ( nog maar half jaar lid) ; 2e John Boekel 3 +20 en 3e Petra Schiferli 3 +18 , zij waren ook in het algemene klassement 1, 2 en 3.
Bij Boel-Skik was Claudy Kaster ( lid sinds dec. 2021) met 3 + 14 de beste gevolgd door Jaap Riemersma 2+ 13  en Mia Scholten 2+ 11, zij waren respectievelijk 5e , 8e en 9e in het algemene klassement. Laatst genoemde was gelijk in punten geëindigd met Andries Mooibroek van BS , Mia  had de onderlinge partij gewonnen en eindigde daarom op de 3e plaats bij BS .
De aanmoedigingsprijzen voor beide clubs gingen naar Caroline Landman (EN) en Annie Laan (BS).

Nadat  de voorzitter Ton van Wijhe , de prijzen had uitgereikt en de nodige bedankjes over en weer waren uitgesproken ,ging een ieder tevreden huiswaarts. Het was een zeer geslaagd en gezellig toernooi .
In oktober ontmoeten beide verenigingen elkaar in Den Helder.
Op 30 april gaan  een 10 tal leden naar de JDBV “ Onderhands” om daar een toernooi te spelen met meerdere clubs ten bate van een verrassingslunch voor de bewoners en begeleiders van “Molenweid” waar ook veel Wieringer ouderen wonen op dit moment.
Wilt u ook eens kennismaken met de “jeu de boule” sport en deze gezellige vereniging .
U bent van harte welkom op maandag- woensdag- en  zaterdagmiddag tijdens het vrije boulen, vanaf 13:30 uur op de banen aan de Oosterkruisweg t.o. 37 Den Oever .

 

 

Loes Boerdijk 

Toernooiverslagen

Ereleden “Boel-Skik ’92 “ vallen in de prijzen.

Zaterdag  9 april was het dan eindelijk weer zover na 2 jaar , het traditionele “Openingstoernooi “ van het jeu de boule seizoen.
Hoewel er in de herfst en  winter ook wordt gebould , gaan vanaf  april de eigen toernooien , kampioenschappen en uitwisselingen met andere verenigingen weer van start , het seizoen wordt afgesloten eind oktober.

Na een welkomstwoordje  door voorzitter Ton van Wijhe konden de 20 leden van start met de eerste ronde. Voor sommige nieuwe leden was het de eerste kennismaking met een jeu de boules toernooi. Er werd gebould op 5 banen , steeds 2 gelote doubletten tegen elkaar.
De ene partij was zo klaar uitslagen van 13-0 en 13-1 , de andere duurde meer  dan een uur, de stand daarvan was dan ook 13-12 en tot het einde spannend .
Toen iedereen binnen was voor koffie en cake , barstte een enorme hagelbui los.
Ronde 2 was inmiddels geloot andere doubletten en andere tegenstanders.
Adrie en Chris  Lont namen  in deze partij al een optie op één van de prijzen.
Zij versloegen Willem Balder en Margreet Brandsema met 13-3.
Diezelfde Margreet had samen met Joke de Visser, de uiteindelijke nr 1, de eerste partij gewonnen met 13-0 van Riet Boersen en Jaap Riemersma .
Riet Boersen wist in de tweede ronde samen met Giel van Dijk, Marian Ott en Andries Mooibroek te verslaan met 13-6.

Na 2 rondes hadden 6 boulers, 2 partijen weten te winnen, met op kop Joke + 20 gevolgd door Ria  + 19 , Adrie +18 ,Annie +15 Chris +11 en Giel + 8 dat beloofde een spannende 3e ronde . Zouden  leden met 1 gewonnen partij  er nog één weten  te winnen en konden de koplopers hun positie behouden ?

De 3e  ronde wist Chris Lont samen met Adriaan Koster te winnen van Riet en Annie met 13-12 . Joke versloeg samen met Willem in een rechtstreeks duel Ria en Hilly met 13-10.
Adrie Lont samen met Claudy Kaster wonnen van  Wilma Balder en Andries Mooibroek met 13-10.  
Margreet en Claudy wisten beide hun tweede partij te winnen , wat ze een mooie respectievelijk 6e  en 8e  plaats opleverde , een prima resultaat voor een eerste toernooi.
De uitslag was na 3 rondes Joke de Visser 1e met 3 wp +23; Adrie Lont 2e  3 wp +21 ; 3e Chris Lont met 3 wp +12.

Zij ontvingen uit handen van de voorzitter Ton van Wijhe een tas met lekkere dingen geschonken door de plaatselijke DEKA markt.
Diezelfde voorzitter ontving uit handen van de wedstrijdleider Loes Boerdijk een chocolade paashaas , als aanmoedigingsprijs  , 0 wp en -16 .
Na nog een drankje en een hapje in het clubhuis, besloten 12 leden spontaan om naar het Chinees restaurant “ Sun’s Garden “ te gaan voor een menu van de kok , het was weer een geslaagde dag .

 

Loes Boerdijk


'Het mag weer' toernooi - 11 september 2021

Joke de Visser , de beste bij het eerste toernooi van Boel-Skik`92 in 2021 

Zaterdag 11 september was het dan zover , eindelijk kon er weer een toernooi gehouden worden, voor onze leden.
Weliswaar zijn er voorlopig nog geen uitwisselingen met andere verenigingen , maar het begin is er.
Ook was het voor het eerst, dat er gespeeld kon worden in de al in begin 2020 nieuw aangeschafte clubkleding .

De 17 deelnemers  verdeeld over 5 teams : 4 doubletten en 1 triplet , dat gebeurd middels een loting programma ,waren vol goede moed om 13:30 uur begonnen aan de eerste ronde. Het was erg bewolkt en er viel al een spatje regen , helaas werd dat spatje een flinke bui , dus halverwege moesten ze noodgedwongen schuilen.
Aangezien buienradar aangaf ,dat het nog wel even kon duren, werd er vast koffie/thee gedronken met wat lekkers.

Om 14:45 kon eindelijk het spel hervat worden , sommige partijen waren zo klaar, maar er was ook een partij , die toch nog wel een poosje duurde. De latere nummers 1 Joke de Visser en 3 Aat de Haan wonnen hun partij met 13-0 van de  2 debutanten Riet Boersen en Margreet Brandsema .
Ook de latere nummer  2 Annie van Eekelen wist samen met Annie Laan haar partij winnend af te sluiten met een mooie score van 13-3 .
Inmiddels was er al weer geloot voor de 2e ronde en kon, nadat iedereen even gerust had , deze gespeeld worden .

Chris Lont en Riet speelden tegen Ria Lont en Hilly Veenstra (13-11) Ton van Wijhe en Margreet wisten een 0-7 achterstand om te buigen naar een 13-7 zege , Giel van Dijk en Annie Laan kwamen  er na een 7-0 voorsprong niet meer aan te pas.

Ook Aat zette nu samen met Andries Mooibroek haar zegen reeks voort 13-10  tegen Kees Boerdijk en Gre van Wijhe . Zij verloor echter samen met Gre van Wijhe in de derde ronde van Chris Lont ,Annie Laan en Ria van Dijk ( 10-13),  maar had met 2 wp + 13 toch genoeg om Loes Boerdijk en Ria van Dijk beide 2 wp + 7 achter zich te houden.

Annie van Eekelen en Joke nu samen met Loes in een triplet spelend wonnen van Ria van Dijk en Adrie Lont met 13-11 .

Riet won samen met Hilly ook in de 3e ronde van Ton en Adrie 13-4.

Annie van Eekelen wist samen met Andries te winnen van Margreet en Loes 13-8 en stelde daarmee haar 2e plaats veilig 3 wp +14.

Joke de Visser en Giel van Dijk versloegen Kees Boerdijk ( die op de laatste plaats eindigde met 0 wp-18) en Ria Lont met 13-8 , dat leverde Joke de eindzege op met 3 wp +20.

De prijzen werden uitgereikt en daarna  was er nog tijd voor een gezellig samenzijn met een drankje en een hapje, hoewel het inmiddels al 19:00 uur was.
Voor de liefhebbers werd een  maaltijd te besteld bij Sun`s Garden , het was al donker toen de  laatsten huiswaarts gingen .

 

Voor de foto's kijkt u op onze fotopagina, of klikt u op bovenstaande foto.