ZCD oftewel Zomercompetitie Doubletten 2024
werd gespeeld op 3 zondagen in maart en april.

Het team van Boel-Skik bestaande uit Joke de Visser en Loes Boerdijk speelde de eerste wedstrijden op 23 maart bij Atlantic Boules in Koog a/d Zaan.

Het was de bedoeling, dat er 5 partijen zouden worden gespeeld, vanwege de slechte weersomstandigheden, die gedurende de dag alleen maar meer verslechterden werd de 5e partij tegen een team uit Wieringerwaard verschoven naar 7 april .
De dames hadden van de 4 partijen er 3 weten te winnen van Entre Nous 1 met  13-9; van Nova Boules 1 met 13-11; van Ca Roule 2 met 13-1, de laatste partij tegen P.U.K. 2 werd helaas verloren met 1-13 of dat nu kwam omdat de tegenstander zo goed was of door de regen waardoor soms de but niet te zien was en de baan steeds moeilijker bespeelbaar.
Op 7 april moest eerst de 5e partij van de zondag ervoor worden gespeeld, tegen een thuis spelende ploeg Onderhands 4 de uitslag was 13-1 , dat begon goed , de volgende tegenstander waren Elza Boules 2 (2-13) op vrij grove stenen , zijn we niet gewend en Elza Boules 1 (6-13) , gelukkig konden we ons de volgende partij tegen Onderhands 5 weer herpakken 13-10 . De lange dag ging zijn tol eisen en de laatste partij tegen P.U.K. werd verloren met 11-13 . Helaas zakten van de 3e naar de 7e plaats . maar er zou nog een speeldag volgen nu bij Entre Nous in Den Helder .
De eerste tegenstander was het team van Ca Roule 3 (13-3) ; daarna volgde Atlantic Boules 2 na een zeer spannende pot moesten we ons toch gewonnen geven 11-13 ; weer herpakken en tegen Purmer Boules 3 (13-8 ) en De Gouden Gooi 2 (13-2) de dag goed afsluiten. Nu was het wachten op de uitslag , dat we niet bij de eerste 3 zouden horen wisten we wel. We hadden 8 partijen gewonnen totaal met een saldo van 24 , dat was goed voor de 5e plaats van de 14. De nrs 1 t/m 3 hadden elk 10 wedstrijden gewonnen en nr 4  negen . 
Van de nr 1 en 4 in het klassement hadden we 1e speeldag gewonnen, dus dat was niet verkeerd.

Tevreden gingen we naar huis, maar eerst nog met enkele leden van "Onderhands" uit eten bij Lands End , het waren weer leuke sportieve dagen Elly , Ben Jan en Peter  en de gastverenigingen  bedankt voor het organiseren en scheidsrechter zijn. 

 

Joke en Loes 

Astrid Prins de beste bij de seizoenopening van Boel-Skik ‘92

Traditiegetrouw wordt het z.g. “Openingstoernooi” gespeeld rond het begin van de lente .
Zaterdag 23 maart gaf “Buienradar” in de middag fris ,maar droog weer op.
De Boel-Skikkers gingen vol goede moed naar de baan, na de inschrijving eerst maar koffie , die laatste bui was dan intussen wel gevallen.
De loting had plaatsgevonden en na het welkomstwoord van de voorzitter , zochten de spelers hun baan op. Er waren helaas enkele afzeggingen o.a. wegens ziekte uiteraard beterschap voor deze leden .
De  aanwezige leden waren verdeeld over 3 tripletten en 3 doubletten.
Er waren 2 deelnemers, die voor het eerst aan een toernooi deelnamen , Jolanda Kooij , hoewel al enkele jaren lid had nog nooit een toernooi gespeeld en Sjaak Kool , lid sinds februari .
De eerste ronde verliep, met een enkele keer schuilen voor toch nog een hagelbui , voor de latere nummers 1 en 2  voorspoedig, Astrid wist samen met Adrie en Loes met 13-5 te winnen van Jolanda , Trijnie en Giel .
Ton speelde samen met Joke een heel spannende pot tegen zijn vrouw Gretty en Riet met als eindstand 13-12.
Hoewel Sjaak zijn toernooidebuut had, speelde hij samen met Kees niet onverdienstelijk tegen Annie, Ria en Hilly , de mannen verloren wel met 9-13 .

Even opwarmen in de kantine met warme chocomelk , verzorgd door Joke en Anneke , die zelf helaas niet mee kon spelen .

De tweede ronde was inmiddels geloot , de veteranen Annie en Adrie beide al vanaf het begin lid, wonnen van Loes en Ria met 13-10 . Sjaak, Astrid en Trijnie versloegen Kees, Riet en Ton met 13-9 .
Giel en Hilly, waren met 13-9 sterker dan Joke, Jolanda en Gretty , deze laatste partij moest bij een 12-9 stand even worden onderbroken voor weer een korte doch hevige bui .
Het was toch niet helemaal droog gebleven , zoals eerst voorspeld ,zodat er regelmatig even geschuild moest worden.

Inmiddels waren er binnen al leden, die honger hadden gekregen en niet konden wachten op een broodje kroket , gebakken door Anneke, tot iedereen binnen was.

Er werd besloten de derde ronde niet meer te spelen, het was inmiddels half 5 en buiten werd het steeds kouder.
Loes, de wedstrijdleider las de uitslagen voor, zodat voorzitter Ton de prijzen kon overhandigen.

 

Jolanda Kooij was als eerste aan de beurt voor de aanmoedigingsprijs, een zakje paaseieren.
De andere prijswinnaars Astrid Prins (1e met 2 wp + 12 ) ; Adrie Lont ( 2e met 2 wp +11 ) en Hilly Veenstra ( 3e met 2 wp +8) ontvingen een pakket met lekkers grotendeels gesponsord door de DEKA markt, dat viel wel in de goede aarde.
Nog even gezellig met elkaar wat eten en drinken, waarna de Boel-Skikkers tevreden huiswaarts gingen.

Behalve aan de eigen toernooien en uitwisselingen kunnen de leden ook deelnemen aan de competities van het district NW van de NJBB.
Zondag 24 maart was er een doublette-team bestaande uit Joke de Visser en Loes Boerdijk vertegenwoordigd bij de 1e speeldag van de Zomercompetitie Doubletten (ZCD) bij Atlantic Boules in Koog a/d Zaan.

“Snert” toernooi Boel-Skik 2024

Woensdag 21 februari was het weer tijd voor dit jaarlijkse toernooi bij de jeu de boule vereniging aan de Oosterkruisweg in Den Oever.
De weersverwachting was niet echt gunstig voor de middag waren er buien voorspeld, daarom de boel maar eens omgedraaid .
Om 10:00 stond de koffie , met taart  getrakteerd door  Adriaan Koster , klaar voor de 18 deelnemers.
Voorzitter Ton heette iedereen welkom, speciaal welkom voor het nieuwe lid Anja van den Berg .
Anja is niet onbekend met de sport en heeft al enige ervaring opgedaan bij Onderhands in Wieringerwaard .
Ook Sjaak Kool werd genoemd as nieuw lid , hij kon helaas niet meedoen.
De voorzitter wees ook nog op het bord van onze nieuwe sponsor “Kleimeer verzekeringen”
Half elf was de loting verricht , 6 doubletten en 2 tripletten konden beginnen aan hun eerste partij.
De uitslagen van 13-1 tot 13-12 konden worden bijgehouden op de nieuwe scorepalen , aangeschaft  van de opbrengst van de RABOclubsupport . Negen boulers wisten de partij te winnen, zij namen vast op een optie op de prijzen.
De andere 9 kregen in ronde 2 een nieuwe kans.
Eerst nog even pauze en koffie  om op te warmen.

Adrie Lont kwam kijken, zij volgde het samen met Trijnie de Jong, die helaas moest stoppen, de verrichtingen van de andere leden  vanuit de warme kantine .
Wie zou het lukken de tweede ronde nog een  winstpunt te behalen?
Dat waren Joke de Visser zij werd met 2 wp en een saldo + 20 , eerste gevolgd door Annie van Eekelen met 2 wp +17 , daarna Anja van de Berg 2 wp + 9 , zij speelde haar eerste toernooi voor Boel-Skik en werd 3e net voor Annie Laan en Aat de Haan, die net buiten de prijzen vielen met resp 2 wp + 8  en  +5.
De prijzen werden uitgereikt door de voorzitter ,hoewel
de temperaturen bepaald niet winters waren, konden de inmiddels 20 liefhebbers na afloop van de wedstrijden genieten van heerlijke warme Snert met roggebrood en katenspek.
Velen namen nog een tweede kop , de pannen raakten aardig leeg.
Helaas was de fotograaf te druk met soep eten, er zijn geen foto`s van

Terwijl er al deelnemers huiswaarts keerden, was er voor de liefhebbers nog tijd voor een drankje.
Halverwege de middag zette de hemel de kraan weer open en niet gauw daarna stonden de banen vol water.
De keus voor de ochtend was niet voor niets geweest.

 

Loes Boerdijk  

Aat de Haan Clubkampioen 2023 en het Slottoernooi 

Maandag 30 oktober werd traditie getrouw als afsluiting van het seizoen,  het “Slottoernooi” gehouden. De 22 deelnemers konden op  5 banen in gelote teams van 2 en 3 boulers, na het openingswoord van de voorzitter en nog wat mededelingen van de wedstrijdleiding, van start.

In de 1e ronde deden  Wilma van Keeken en Riet Boersen goede zaken door met 13-5 van Aat de Haan en Adriaan Koster te winnen. Er waren uiteraard nog meer boulers die hun eerste winstpunt hadden verdiend. Zoals Giel van Dijk, Trijnie de Jong en Jan van de Wiel 13-7 winst en Wim van Duin met Marjan Ott ook 13-7 . Astrid Prins en Annie van Eekelen 13-8 en Loes Boerdijk en Ria van Dijk 13-10.

Tijdens de koffie met lekkers was inmiddels de 2e ronde geloot en waren er voor de verliezers van ronde 1 nieuwe kansen.
Nu wisten Margreet Brandsema , Joke de Visser, Claudy Kaster , Tiny Miedema , Adriaan Koster en Gretty van Wijhe met hun teamgenoten een winstpunt te behalen.

Giel van Dijk, Trijnie de Jong , Annie van Eekelen en Riet Boersen stonden na twee rondes inmiddels op 2 winstpunten.
De dames, die de catering verzorgden, gingen alvast rond met lekkere hapjes.
En er was een drankje te koop bij de bar.

Aangezien sommige partijen wat langer duurden en de boulers gelegenheid moesten hebben toch even rustig wat te kunnen drinken, startte de laatste partij pas om 16:00 uur.

De lampen op de baan konden aan, zodat ze op tijd opgewarmd waren voor het donker werd.

Na de derde ronde kon de balans worden opgemaakt, wie had zich kunnen handhaven en voor wie was er die dag geen echte eer te behalen. Dat waren Anneke van de Wiel; Ton van Wijhe en Kees Boerdijk met 0 gewonnen wedstrijden.

Giel van Dijk en Riet Boersen hadden hun zegereeks voort weten te zetten en eindigden respectievelijk op de 1e en 2e plaats 3 wp + 24 en 3 wp + 18 . Zij ontvingen uit handen van de voorzitter een bon van “Havenzicht “ eerste prijs en een bon van “Sun Garden” tweede prijs. Voor de 3e  plaats moest er nog een boule gegooid worden door Astrid Prins en Wim van Duin beide 2 wp+13. Astrid gooide haar boule het dichtst bij de but en kon de derde prijs een bon van Slagerij Neidhôfer  in ontvangst nemen van voorzitter Ton van Wijhe .

De taak van de voorzitter zat er nog niet op, de clubkampioen moest immers nog gehuldigd worden. In totaal 15 leden hadden de vereiste 12 partijen gespeeld in de competitie op de maandagmiddag. Van die 12 wedstrijden werden van iedereen de 3 slechtste scores verwijderd, zodat er 9 uitslagen overbleven .

Aat de Haan werd de Clubkampioen van 2023 met 9 wp +75 . Zij ontving de wisselbeker, waar ook haar naam op wordt gegraveerd, uit handen van de voorzitter .
Trijnie de Jong is tweede met 9 wp +54 en Loes Boerdijk derde met 9 wp +44 Alle 3 ontvingen een mooie bos bloemen.

De drie dames waren de enige boulers  met 9 wp , de nummer vier Giel van Dijk had 6 wp +35 .
Ineke Pauwels had in totaal de meeste wedstrijden ( 19 van de 19) gespeeld, 14 leden hadden de 12 partijen niet volbracht .

Dit was zeker nog niet het laatste toernooi , zoals de naam misschien doet vermoeden, dat dit jaar gespeeld werd. Ook in de wintermaanden gaat Boel-Skik  door met boulen, mits het weer het toe laat.
4 x vrijblijvend meedoen op de vrije boule middagen kan altijd, er zijn boules aanwezig.

Loes Boerdijk 

Margreet, Ria en Adriaan Triplettenkampioen 

Woensdag 20 september was het dan eindelijk weer zover, een jeu de boule toernooi na bijna 2 maanden , 21 leden hadden zich aangemeld .
Dat betekende 7 maal een triplet en aangezien er steeds twee vaste drietallen tegen elkaar speelden , was er elke ronde een vrije loting.
Helaas verliep de loting niet geheel vlekkeloos , zodat de aanwezige leden even geduld moesten hebben.

De eerste ronde waren  Joke de Visser , Giel van Dijk en Kees Boerdijk vrijgeloot zodat ze konden  kijken naar de verrichtingen van de andere deelnemers, voordeel was wel , dat ze reglementair die eerste partij wonnen met 13-7 .

De anderen moesten er nog voor boulen, Margreet Brandsema, Ria van Dijk en Adriaan Koster deden dat door met 13-3 Annie van Eekelen Willem Balder en Wim van Duin te verslaan, namen zo een optie op de eindoverwinning.
Annie Laan, Marjan Ott en Loes Boerdijk gingen ook voortvarend van start 7-0, toen echter kwamen Riet Boersen, Hilly Veenstra en Wilma van Keeken opzetten .
Het ging allemaal puntje voor puntje het werd zelfs 12-11 en ja hoor eindelijk het verlossende 13e punt voor de dames Laan, Ott en Boerdijk. Dat werd tijd de andere deelnemers zaten al een poosje aan de koffie met koek van de jarige Wilma , hoewel er ook waren, die de partij kwamen volgen.

Er was al weer geloot voor de 2e ronde  nu waren het Annie van Eekelen ,Willem Balder en Wim van Duin,  die de verrichtingen van de andere spelers konden volgen ook zij kregen er een winstpunt en +6 saldo bij.

De latere kampioenen versloegen in deze ronde Anneke van de Wiel, Arina Zwanink en Andries Mooibroek met 13-4 .
Deze keer waren het Joke de Visser , Giel van Dijk en Kees Boerdijk , die in hun 1e partij het triplet van Riet, Hilly en Wilma wisten te verslaan met 13-8.

Aat de Haan, Ineke Pauwels en Tiny Miedema (13-9) waren te sterk voor Annie, Marjan en Loes , die de lange 1e ronde nog in de benen of eigenlijk armen hadden net als hun tegenstanders van die 1e ronde .

Na de nodige versnaperingen was het hoogtijd voor de laatste ronde , Anneke, Arina en Andries , die de 1e ronde hadden gewonnen met 13-9 , moesten nu afwachten, wat de andere boulers zouden doen. Zij hadden nu een vrije loting  met een extra wp +6  totaal 2 wp + 1 , dat resulteerde uiteindelijke in de 4e plaats .

Zouden Margreet, Ria en Adriaan ook de 3e ronde kunnen winnen, de tegenpartij liet zich niet zomaar verslaan en bood goed tegenstand Riet, Hilly en Wilma stonden immers nog op 0 wp , helaas het mocht niet baten voor laatst genoemden 11-13  met 0 wp -9 werden ze laatste.

Joke, Giel en Kees moesten om kampioen te worden de tegenstanders Tiny , Ineke en Aat verslaan met 13-2 om boven het saldo van + 21 uit te komen .
Het werd 13-8 goed voor een tweede plaats  3 wp +16 .
Voor Annie , Marjan en Loes was de derde plaats nog te behalen de laatste partij moest gewonnen worden ,dat deden met  13-6 ,die uitslag was voldoende voor de eindstand 2 wp + 5 .

Inmiddels had Anneke  de broodjes kroket en frikandel klaar .
Het werd hoogtijd voor de prijsuitreiking, de triplettenkampioenen waren bekend.
Van de 21 deelnemers gingen er 9 met een prijs naar huis. 
Het was weer een geslaagd en sportief toernooi.

 


Mia Scholten wint “Waddentoernooi” bij Boel-Skik

Mia wist zaterdag 17 juli  tijdens het zgn. “Waddentoernooi “ met 3 gewonnen partijen +18 , de nr. twee  en drie : Willem Balder 3 wp +17  en  Hilly Veenstra 3 wp + 13 op afstand te houden. 
Het was tot de laatste spelers van de baan kwamen heel spannend, wie er in de prijzen zouden vallen.  Na twee rondes , kwamen zes boulers hiervoor  in aanmerking , waarvan  er drie tegen /of met elkaar speelden .
Hilly speelde met Loes Boerdijk tegen Giel en Ria van Dijk, zowel Hilly, Loes en Ria stonden elk op  2wp , waarvan Hilly de meeste + punten had. Inmiddels hadden Mia en Willem hun laatste wedstrijd winnend afgesloten met respectievelijk 13-5 en 13-6  . Mia had daardoor totaal net 1 + punt meer dan Willem Balder, die samen met Margreet Brandsema  gewonnen had van  Trijnie de Jong en Wim van Duin.  Wim had voor de laatste ronde gespeeld werd namelijk ook 2 wp.  Nu ging het er om hoe de partij tussen de laatste 2 teams op de baan zou eindigen , het ging puntje voor puntje en zo stond dan het ene team en dan weer het andere team voor . Loes en Hilly wisten met 13-11 te winnen, waardoor beide 2 +punten erbij kregen, voor Hilly genoeg om de 3e plaats te bereiken met 3 wp +13 , Loes viel net buiten de prijzen met 3 wp +9 .  De winnaars ontvingen uit handen van de wedstrijdleiding een vis-bon van “ ’t Wad “ , dat was i.v.m. de naam van het toernooi heel toepasselijk.
Voor de volledige uitslag zie de foto`s

Riet Boersen, die een paar weken geleden nog “Tête a  Tête kampioen” van de club werd, kreeg deze keer de aanmoedigingsprijs.  Een doekje om de boules schoon en droog te houden met daaraan een pin om de ring te markeren, speciaal voor onze club gemaakt door een speler van een andere vereniging. Het was weer een gezellige sportieve middag voor de  boulers van Boel-Skik.
Loes Boerdijk 

Riet Boersen Tête a Tête kampioen 2023 Boel-Skik’92

Zaterdag 10 juni werd dit, vorige maand vanwege de slechte weersomstandigheden uitgestelde kampioenschap, gespeeld door 16 leden van de vereniging .
Voor regen en wind hoefden de boulers nu niet bang te zijn, het was prachtig weer .
Na loting konden de boulers naar hun baan ,er werd  één tegen één gespeeld. Elke speler had 3 boules, degene , die bij de indeling het eerste werd opgenoemd, mocht beginnen.  Er waren elke menne maximaal 3 punten te behalen voor degene, die de menne wint , hoewel het vaker voorkomt , dat er 1 of 2 punten worden behaald.
De partijen kunnen dan lang duren, vooral als het puntje voor puntje en gelijk op gaat. Dat was het geval bij de partij van Mia Scholten tegen Anneke van de Wiel, hoewel laatst genoemde met 0-8 voorstond begon Mia met een inhaalslag en na toch nog een spannende strijd werd het 13-12. Ria van Dijk en Loes Boerdijk stonden nog als laatste op de baan, daar ging het ook gelijk op. Loes wist in de laatste 2 mennes Ria met 13-10 te verslaan. De partij tussen Kees Boerdijk en Wilma van Keeken was zo klaar 4-13. Kees had sowieso zijn dag niet , want hij eindigde na 3 rondes met 0 wp -25 als laatste. 
Na de eerste ronde was het fijn om even uit te rusten met een kopje thee of koffie in de schaduw, het was best warm

In ronde 2 waren er vijf ,die een 2e overwinning wisten te behalen en de meeste kans hadden op de eindzege, maar dan moesten ze de laatste ronde ook winnend afsluiten met zo veel mogelijk + punten.
Wilma van Keeken 2 +16 ;Annie Laan en Loes Boerdijk 2+9; Riet Boersen en  Joke de Visser 2 +7 stonden er het beste voor.

Loes en Wilma speelden tegen elkaar 13-9 ; Riet speelde tegen Ria van Dijk 13-2 ; Joke had Andries Mooibroek 13-12 als tegenstander en Annie moest het opnemen tegen Mia Scholten 9-13.

Er waren nu nog 3 spelers met 3 gewonnen partijen.
Riet had de meeste + punten 3 wp+18, zij was
de “Tête a Tête  kampioen” van 2023 en ontving  de wisselbeker , waar haar naam in gegraveerd wordt en ze kreeg een mooie Dahlia . Loes (2e)met 3wp+13 en Joke (3e)met 3 wp +8 kregen elk een Fuchsia.
Na afloop was het nog heerlijk toeven op het terras onder het genot van een hapje verzorgd door Anneke en een drankje te bestellen bij Joke.
Het was weer een gezellige middag .

Voor de volledigheid volgen  hier rest van de uitslag  4 Ineke Pauwels met 2  +17;
5 Wilma van Keeken met 2  +16 ; 6 Annie Laan met 2  + 5 ; 7 Giel van dijk met 2  +2 ; 8 Margreet Brandsema met 2  +3 ; 9  Mia Scholten met 2  -1; 10 Anneke van de Wiel met 1  +1 ; 11 Willem Balder met 1 wp -9: 12 Ria van Dijk met 1 wp -11 ; 13 Wim van Duin met 0 wp-6 ; 14 Chris Lont met 0-11 ; 15 Andries Mooibroek met 0-15 en 16 Kees Boerdijk met 0-25. 

Loes Boerdijk

 Onderhands op bezoek voor een gezellig mixtoernooi .

Zaterdag 3 juni was het weer zover, 23 boulers uit Wieringerwaard kwamen naar Den Oever voor een vriendschappelijk toernooi. Een jaarlijks terugkerende traditie, al was er dit jaar geen vis om te bakken.
Wel waren er de nodige hapjes en drankjes en gingen de broodjes kroket, frikandel en porties bitterballen grif van de hand.

Voor het echter zover was, moest er natuurlijk eerst gebould worden.
Het weer werkte goed mee , de zon scheen uitbundig en het frisse windje was soms niet verkeerd.
Van Boel-Skik waren er 18 boulers , de totaal 41 spelers , 19 doubletten en 1 triplet werden door loting verdeeld over de 10 banen.
Het was bijna gelukt om elke speler van Boel-Skik samen met een speler van Onderhands  te laten boulen, echter door het verschil in aantal ,was het niet te voorkomen, dat er elke ronde een partij volledig bestond uit Wieringerwaarders .
In de 1e ronde speelde de oudste deelneemster (95) samen met de jongste (18) Helaas voor Aat en Sander moesten zij hun meerdere erkennen in Annie Laan , de latere nummer
één en Marianne de Vries (2-13)  .Sander zei, dat het aan hem lag en niet aan zijn partner, waarop Aat  met de nodige dosis humor reageerde  ”Je moet altijd de gasten laten winnen”.
Er waren uiteraard meer uitslagen, die varieerden van 13-2 tot 13-12.
Margreet Brandsema en Klazien Groot speelden tegen Giel van Dijk en Gerard Aikema en wisten de spanning er tot het eind in  te houden bij een stand van 12-12 moest er nog 1 menne gespeeld worden. De boule rolde voor de dames de goed kant op namelijk het dichtst bij de but , zij wonnen met 13-12.

Toen was er koffie met koek , dat ging er wel in en gaf weer de nodige energie voor de tweede ronde . Ook hier waren de partijen weer totaal verschillend , terwijl het bij één  puntje voor puntje ging , was het voor een ander in een paar mennes ,( gooi beurten )voorbij .

Na 2 rondes was er nog alle kans op de eindoverwinning voor 11 boulers , zij hadden namelijk allemaal 2 partijen gewonnen.

De dames Loes Boerdijk en Marijke Kossen stonden er wat betreft saldo het beste voor + 18 op de voet gevolgd door ; Jan Dijkshoorn +17 ; Annie Laan en Hilly Veenstra +16 .

Het toeval wil dat de dames Kossen en Boerdijk in de 3e ronde samen moesten spelen , zij hadden het lot in eigen hand . Helaas moesten ze hun meerdere erkennen in Arjan Mennen en zijn partner , Arjan had ook 2 partijen  gewonnen.
Na een spannende strijd bij een stand van 8-8 werden er in de laatste menne 5 punten behaald door de tegenstanders en was de strijd beslist.
Arjan werd daardoor 3e van Onderhands met 3 wp +18 en in totaal eindigde hij op de 5e plaats . De nummer 3 van Boel-Skik ,Wilma van Keeken, had 3 wp +17 en werd 6e in de rangschikking .
De 2e plaats van Boel-Skik was voor Annie van Eekelen met 3 wp + 21 (4e totaal) Jan Dijkshoorn en Klazien Groot van OH waren ex aequo geëindigd en moesten nog een boule gooien om de 1e en 2e prijs  . Klazien kwam dichter bij de but en was voor OH de 1e . Annie Laan van Boel-Skik had ‘t het beste gedaan van allemaal en werd met 3 wp + 27 de winnaar. Helaas greep Margreet Brandsema net naast de prijzen met 3 wp +15 .

Na de prijsuitreiking en dankwoordje door voorzitter Henk Bakker van Onderhands voor de gezellige middag, waarbij ook de beide dames Joke de Visser en Anneke van de Wiel , die gezorgd hadden voor de nodige drankjes en hapjes niet werden vergeten , vertrokken een aantal boulers huiswaarts.
Het  bleef nog wel een poosje gezellig met de nazitters van beide clubs .
De return staat voor  zaterdag 26 augustus op de agenda .

Zaterdag 10 juni spelen de leden van Boel-Skik om  het
“ Tête a tête kampioenschap”.

 

Loes Boerdijk

“Kleine Sluis” op bezoek 

Woensdag 26 april kwamen de boulers uit Anna Paulowna voor een vriendschappelijk toernooi naar Den Oever.
Na de gebruikelijke begroetingen over en weer , heette de voorzitter van Boel-Skik  alle aanwezigen en speciaal de gasten van harte welkom en wenste iedereen een gezellig en sportief toernooi .
Het weer zag er goed uit iedereen had er zin in , de 39 boulers verspreiden zich over de 9 banen, nadat de wedstrijdleiding de loting bekend had gemaakt. 15 doubletten en 3 tripletten kleurden de banen zowel oranje /zwart als 
blauw / geel .

Na ronde 1 waren de kaarten nog niet helemaal geschud, maar stonden de winnaars er goed voor . De beste papieren na afloop hadden Ben van Dalen en Aat de Haan 13-1 tegen Alie Zeeman en Trijnie de Jong maar  Jennie Oudshoorn en Anneke van de Wiel tegen Martha Brands en Ton van Wijhe 13-12 waren ook zeker nog volop in de race om in de prijzen te vallen. Deze laatste partij was tot het eind toe spannend met de stand 12-12 moest er nog 1 menne worden gespeeld om het 13e punt.

De koffie / thee en het lekkers in oranje stijl, het was immers bijna ” Koningsdag “, smaakten goed in de pauze .
Inmiddels was er ook weer geloot voor de 2e ronde en konden de spelers naar de baan. Dit keer speelde Trijnie de Jong met Bertus Krijgsman en won ze met 13-0 van Jan Luik en Marjan Ott , ja zo raar kan het soms lopen . De ene keer
1-13 verlies en de andere keer een uitslag van 13-0. Er zijn altijd meerdere factoren ,die een rol  hierbij spelen .
Joke de Visser en Piet Zeeman ( in de 1e ronde had Joke gewonnen en Piet verloren beide met een andere partner)  deden in deze ronde goede zaken tegen Roos van de Brink en Andries Mooibroek met 13-1 , Andries had de eerste ronde nog gewonnen met Wim Curvers van Jan Luik, Ria Rewijk en Margreet Brandsema met 13-11.

In de pauze werden er hapjes geserveerd en uiteraard konden er ook drankjes worden besteld.
Zou er in ronde 3 nog wat aan de stand veranderd kunnen worden,
10 spelers hadden de 1e 2 partijen winnend afgesloten, zouden ze die zegereeks kunnen voortzetten ?
Dat lukte Bertus Krijsman , Ben van Dalen en Jennie Oudshoorn van Kleine Sluis. Zij werden resp. 1, 2 en 3 van Kleine Sluis.
Bertus en Ben werden met 3wp
+ 24 en 3 wp +22 nummer één en twee in totaal ,  Jennie werd vijfde  van allemaal met 3 wp +9 . Zij moest Annie van Eekelen en Joke de Visser van BS voor laten gaan , beide dames hadden 3 wp + 21 en moesten gooien om de 1e en 2e plaats van Boel-Skik . Annie haar bal kwam net iets dichter bij de but, zij won en Joke werd tweede. Op de derde plaats eindigde Aat , zij was met 2 wp + 16 Mia Scholten van BS  2 wp + 14 net voor .
De voorzitter reikte de prijzen, pakketjes met lekkers, uit aan de 6 winnaars.
De dames Roos v.d. Brink (KLS)0-26 en Riet Boersen (BS) 0-23 ,  ontvingen ter aanmoediging een pakje feestkoekjes in oranjestijl.
Het was weer een gezellige sportieve dag.

30 april was de 3e speeldag van de Zomercompetitie Doubletten(ZCD)  van het district Noordwest , 2 teams hebben mee gespeeld in de 2e klasse.
Joke de Visser en Loes Boerdijk zijn 4e geworden in poule A, zij hadden 8 partijen gewonnen van de 11, door onderling resultaat verlies van het team van Entre Nous , vielen ze net niet in de prijzen.
Willem  Balder en Andries Mooibroek , wisten 2 partijen te winnen van de 11 in poule B .
De uitslagen zijn te zien op de website van de NJBB .
Zaterdag 6 mei is het 30 jarig jubileumfeest .

Loes Boerdijk

Fris maar geslaagd toernooi  met Entre Nous.

Zaterdag 15 april kwamen 21 boulers uit Den Helder naar Den Oever voor een vriendschappelijk jeu de boule toernooi.
De gasten hadden er zin in , want de meeste melden zich ruim op tijd, ze waren welkom  de koffie stond klaar.
De ruimte binnen was niet groot genoeg voor 36  boulers , daarom was er  voor gezorgd , dat de mensen ook  buiten, uit de frisse NNO wind  konden zitten .
Om half 2 na het openingswoordje door de voorzitter, kon de eerste ronde worden gespeeld door 18 doubletten op 9 banen , de boulers van beide clubs waren zoveel mogelijk gemixt.
De ene partij eindigde met  13-0 voor Rick Wolf en Leo Miltenburg tegen hun clubgenoten Reina Boekel en Ren
é van Andel , terwijl een andere partij veel spannender was 13-12 Andries Mooibroek (BS) speelde samen met Rob Koopmans (EN) tegen Kees Boerdijk (BS) en Rien Moerland (EN).

Na de pauze , waarin de warme chocomelk grif aftrek vond, gingen 18 boulers van start voor misschien wel hun 2e overwinning, terwijl de andere 18 ook een winstpunt  moesten zien te behalen . Helaas moesten nu ook de jassen aan de zon was weg.

Roland Lonneville ; Leo Miltenburg ;Marianne Boonstra ;Christine Craye; Rob Koopmans ;John Boekel; Rika Gootjes allemaal van Entre Nous  en Mia Scholten ; Tiny Miedema; Andries Mooibroek  van Boel-Skik hadden elk
2 winstpunten behaald na ronde 2.

In de derde ronde wist alleen Wim van Duin (BS) zich nog bij de top 6 te spelen, door samen met Roland Lonneville (EN) te winnen met 13-2 van Margreet Brandsema en Willem Balder van BS.
In het eindklassement werd Roland de nr. 1 van EN en de nr. 1 in totaal met 3 wp +26 . Wim werd de nr. 6 van allemaal  en 3e van BS met 2 wp +17.
Leo Miltenburg (EN) en Tiny Miedema (BS) wonnen met 13-8 van Wilma van Keeken en Rob Koopmans  . Leo werd gedeeld 2e met 3 wp +21 en Tiny 4e in totaal en de 2e van BS met 3 wp +18 .
Mia Scholten (BS) won samen met René van Andel haar 3e partij 13-5 van Andries Mooibroek (BS) en Thon Feenstra (EN) , zij werd daardoor 1e bij BS en in het eindklassement deelde ze de 2e plaats met Leo met 3 wp +21 .

Marianne Boonstra won met Christine Craye beide EN met 13-7  van Ton van Wijhe( BS)  en Rika Gootjes (EN) , zij behaalde daarmee de 4e plaats in totaal en werd 3e van EN met 3 wp+19 .

Alle  deelnemers werden op basis van hun resultaat uitgenodigd een prijs te kiezen van de goed gevulde prijzentafel . De grootste eer was uiteraard voor de 3 prijswinnaars van beide verenigingen, zij gingen buiten nog even met elkaar op de foto .
Na nog een drankje en hapje verzorgd door de dames achter de bar , vertrokken de “Nieuwe Diepers” weer richting hun thuisbasis.
Het was een gezellig dag en de uitnodiging voor een toernooi bij
 “Entre Nous “staat ook al genoteerd in de agenda t.w. zaterdag 15 oktober.

Op 17 april  begint voor de leden van Boel-Skik de maandagclubcompetitie , deze wordt wekelijks gespeeld t/m 23 oktober, de winnaar mag zich dan voor een jaar  “Clubkampioen ”noemen.
De boulers van  “Kleine Sluis” uit Anna Paulowna worden 26 april verwacht voor een toernooi .

 

Loes Boerdijk
  

 Wim van Duin  winnaar  “Openingstoernooi “ Boel-Skik`92

Op woensdag 5 april was het dan zover, na enkele dagen uitstel vanwege het slechte weer, kon het jaarlijkse  “Openingstoernooi “gespeeld worden.

24 leden meldden zich bij de wedstrijdleiding en na loting ging de 1e ronde van start.
Er werd gespeeld op 6 banen door 12 doubletten.
Na afloop van deze ronde was er koffie en paaslekkers voor alle deelnemers.

De latere prijswinnaars deden  goede zaken met hun partners voor de 1e ronde Aat de Haan met Adrie Lont 13-6 ;Wim van Duin met  Annie Laan 13-7  en
Hilly Veenstra met Joke de Visser 13-10 . Uiteraard was dat nog geen garantie op de eindoverwinning. Er waren meer kapers op de kust 2 ronden moesten er immers nog gespeeld worden met steeds verschillende partners en tegenstanders.

Na ronde 2 waren er nog 5 boulers met 2 gewonnen partijen. Wie van deze 5 kon ook de 3e partij naar zijn of haar hand zetten, want dan was de kans om in de prijzen te vallen het grootst .

Wim ,Aat , Hilly en Andries kregen dit voor elkaar samen met hun partner voor de 3e ronde. Helaas viel Andries ondanks zijn 3e winstpartij (13-5) nu samen met Riet  net buiten de prijzen en wist Loes haar partij samen met Margreet tegen Wim en Ton niet te winnen 9-13 .
Wim was de winnaar met totaal 3 wp + 17 . Aat en Hilly waren gelijk geëindigd met
3 wp +13, zij moesten elk nog een bal gooien naar de but , degene die het dichtste bij lag was de winnaar . Dat was Hilly , zij werd 2e en Aat 3e .

De winnaar mocht het eerste kiezen uit het Paas lekkers, beschikbaar gesteld door de DEKA markt . Nummer 1  koos een grote chocolade Paashaas , de nummer 2 ging naar huis met een ontbijtpakket bestaande uit notenbrood en een fles sap, voor nummer 3 was er  een tulband met een chocolade ei.

Er waren voor alle deelnemers nog allerlei hapjes met o.a. ei, die vielen onder het genot van een drankje goed in de smaak.
De weergoden waren de boulers goed gezind geweest , het was weer een gezellige dag.

De traditie wil, dat na het openingstoernooi de maandagclubcompetitie van start gaat, al is dat deze keer een weekje later i.v.m. Pasen, ook zijn er weer de nodige toernooien en uitwisselen met andere verenigingen gepland.

Zoals a.s. 15 april dan komt Entre Nous voor een toernooi met Boel-Skik .
U bent van harte welkom op de vrije boule middagen op maandag- woensdag -en zaterdagmiddag om ook eens een balletje mee te gooien,  of tijdens de toernooien een kijkje te nemen.
Loes Boerdijk

Soeptoernooi 22 februari

19 deelnemers waren aangemeld voor dit altijd gezellige toernooi  de soep gemaakt door Margreet(snert) Wilma (  indische bruine bonensoep ) en Loes (kippensoep) viel goed in de smaak.

 .

De eerste  ronde duurde bij 2 partijen erg lang, de andere boulers hadden tijd om bij te komen en rustig hun koffie met cake te nuttigen getrakteerd door Annie Laan .
Ook bij de 2e ronde  was er een lange partij , in het clubhuis was het lekker warm en de bar was open, wachten was geen straf .
Er waren na afloop enkele kanshebbers voor de prijzen, maar de 3e ronde moest nog gespeeld worden en dan kan het balletje ( de boule) soms raar rollen. 

Na 3 rondes was de uitslag definitief .

Inmiddels hadden de boulers wel trek gekregen en lieten zich de soep en het roggebrood met spek of kaas  goed smaken . De pannen met soep raakten aardig leeg , sommige leden lusten wel 3 kommen.
Willem nam de honneurs waar van de voorzitter Ton en reikte de prijzen uit aan 

Ineke Pauwels  +19 ; Loes Boerdijk  +18 zij hadden elk 3 partijen gewonnen , werden respectievelijk 1 en 2  en Joke de Visser met ook + 18 had 2 partijen weten te winnen, zij werd 3e .
Zij ontvingen elk een lekkere rookworst gekocht bij slagerij Neidhöfer.
Anneke van de Wiel had de aanmoedigingsprijs en kan thuis een lekker soepje maken met een beetje van haarzelf en een beetje van….

Na afloop was het nog lang gezellig .

 

Loes Boerdijk

 

 

Boel-Skik ook in november actief  .

Op vrijdag 11 november gingen 14 leden naar Anna Paulowna om samen met  24 boulers van “Kleine Sluis” een  gezellig toernooi te spelen. Er werden 3 rondes gespeeld , de clubs waren zoveel mogelijk gemixt . Niet alleen de nrs 1, 2 en 3 van elke club vielen in de prijzen ook was er voor de middelste 2 op de uitslagen lijst nog een prijs.
Ria van Dijk van Boel-Skik was de beste met 3 +24 , daarna volgenden 4 spelers van Kleine Sluis , Dinie Plagmeijer3 + 22 , Cees Oudshoorn, Hank vd Spoel en Piet Montsma hadden alle  3 (3+21)  De nr. 2 van Boel-Skik met 3 +20 was Wilma Balder totaal 6e. Joke de Visser was nr. 3 van Boel-Skik met 2 +9 , zij eindigde totaal op de 10e plaats . Het was een sportieve strijd met leuke prijzen en ook aan de inwendige mens was goed gedacht. Na afloop togen de Boel-Skikkers snel huiswaarts, het was immers St Maarten.

 

19 november stond “Onderhands “ in Wieringerwaard op het programma ook dit toernooi was net als het toernooi bij “Kleine Sluis” enkele malen uitgesteld o. a. door het te warme weer in de zomer.
Het waren nu bepaald geen zomerse temperaturen, maar in het clubhuis was het heerlijk warm en het onthaal is ook altijd warm, zodat dat veel goed maakte.
 Er moest natuurlijk wel gebould worden. Helaas konden er maar 10 boulers van Boel-Skik mee van “Onderhands” hadden zich 19 boulers gemeld.
Na de loting , waarbij ook weer zoveel mogelijk de spelers van beide clubs werden gemixt vertelde Rick van der Steen ,wie met wie moest spelen op welke baan  Er zijn daar banen met een verschillende ondergrond, dat vergde van vooral de Boel-Skikkers soms een aanpassing bij het gooien. Toch werd er beslist niet onverdienstelijk gespeeld  en na 3 rondes eindigden  2 Boel-Skikkers Andries Mooibroek (3+27 ) Margreet Brandsema ( 3 + 13) op de 2e en 3e plaats , zij moesten hun meerdere erkennen in Jan Kouseband van Onderhands hij werd 1e met (3 + 31 ) .
Joke de Visser was de 3e van Boel-Skik ( 2 + 15 ) Sander de Maaijer (2 + 16) en Gerrit de Gier (2 + 9) waren 2 en 3e van Onderhands. Jaap Riemersma BS en Elly Bakker OH beide 4e van hun club mochten eveneens  een prijs uitzoeken .Willem Balder BS en Rita Bakker OH  kregen elk de aanmoedigingsprijs een mooie pot met bloemen .

 

De Winter competitie  doubletten  (WCD) van het district Noordwest daar deed Boel-Skik met 2 teams aan mee. Deze competitie word gespeeld op binnen banen. Zij moesten daarvoor in oktober naar Purmerend bij de (Purmer Boules)  en in november naar Haarlem (PUK) en weer naar Purmerend Er deden jeu de boule verenigingen mee uit het hele district.
Team 1 Joke de Visser en Chris Lont speelden in de 2e klasse C en team 2 Loes Boerdijk en Andries Mooibroek waren ingedeeld in de 2e klasse D. Totaal moesten er over 3 zondagen 9 wedstrijden worden gespeeld. In de 2e klasse D viel een team uit op de laatste speeldag, met als gevolg dat er die dag maar 2 wedstrijden hoefden worden gespeeld door team 2 . De uitslagen van teams die al tegen dit team hadden gespeeld telden niet meer mee .
Joke en Chris eindigden op de 6e plaats in hun poule speelden 10 teams mee .
Loes Boerdijk en Andries Mooibroek werden 4e van de 9 teams .
In de maanden januari , februari en maart wordt de winter competitie tripletten (WCT)  gespeeld, daar zullen 2 teams van Boel-Skik aan deelnemen.

 

30 november was het jaarlijkse Sinterklaastoernooi, 28 boulers stonden op de lijst . Het clubhuis was versierd , de warme chocolademelk en de nodige lekkernijen stonden al klaar , buiten liet zelfs het zonnetje zich zien. Gezien het vroeg donker en kouder worden , werden er die dag 2 rondes gespeeld. Met tussen de rondes een pauze om even bij te komen. Terwijl iedereen in het clubhuis zat verschenen er tot onze verrassing  twee Pieten op de banen , die zagen daar boule ballen liggen en begonnen op hun manier aan een potje jeu de boule daarbij gebruik makend van het hele terrein en alle ballen . Nieuwsgierig geworden kwamen er verschillende  leden naar buiten na even de boule kunsten van de Pieten te hebben bewonderd , werd het tijd voor de tweede ronde . De Pieten bleven ook gaven zo hier en daar goede adviezen , snoepgoed en pepernoten , soms probeerden ze om de “boel” een beetje in de war te schoppen, wat weer leidde tot protest , want ja er werd immers een wedstrijd gespeeld .
Na de 2e ronde waar een van de partijen wel erg lang duurde, de rest was al lang en breed binnen.
Was er voor de liefhebbers glühwein en er waren ook de nodige hapjes  , verzorgd door de dames Joke en Anneke achter de bar . Inmiddels had Loes alle uitslagen ingevoerd en was de uitslag bekend.
Niet alleen de  nr. 1 en 2 bleken evenveel punten te hebben en moesten naar buiten om  nog 1x elk een boule naar de but te gooien, ook de nr. 3 en 4  waren gelijk geëindigd. Mia plaatste haar boule dichter bij de but dan Joke en werd daarmee 1e zij ontving later uit handen van de voorzitter Ton van Wijhe een luxe chocoladeletter , Joke kreeg een banketstaaf. Ria moest haar meerdere erkennen in Annie , deze laatste ontving een zakje karamel pepernoten . Alle leden werden bovendien verrast met een roomboter speculaas pop , ook degene die niet mee konden spelen.

In december wordt er nog een “Oliebollen- en appelflappentoernooi” gehouden op woensdag 28 december. Ook is er voor de leden en eventuele belangstellenden nog boulen op de maandag-woensdag- en zaterdagmiddag aanwezig half 2 aanvang kwart voor 2 , mits het weer het toelaat .

 

 

Loes Boerdijk wint “Slottoernooi” 2022
Zaterdag 29 oktober werd dit toernooi gespeeld , 23 leden hadden zich ingeschreven.
Het beloofde een prachtige dag te worden .
Na een welkomstwoordje en de loting stonden 7 doubletten en 3 tripletten klaar op 5 boulebanen voor de 1e ronde .

Na de 1e ronde waren er al 11 leden met een optie op de eindoverwinning, waarvoor Ria van Dijk met Joke de Visser 13-1 en Loes Boerdijk met Adriaan Koster de beste papieren hadden . Zij wonnen hun partijen met respectievelijk 13-1 en 13-0 .
Maar 1 gewonnen partij was nog geen garantie .
De bal is ook bij jeu de boule rond en kan soms raar rollen.
Na de koffie werd er weer geloot en konden 10 nieuwe teams beginnen aan de 2e ronde.

Daar waren niet zulke grote verschillen in de uitslagen als in de 1e ronde.
Chris Lont, Annie Laan, Loes Boerdijk, Adriaan Koster , Andries Mooibroek, Ria van Dijk en Joke de Visser sloten deze ronde ook winnend af met hun nieuwe  partners

Wie zou dit in de 3e ronde vast kunnen houden en was dan het saldo genoeg om in de prijzen te vallen ?
Dat lukte Loes Boerdijk met 3 WP +26 werd zij eerste ,Joke de Visser werd met 3 WP +25 tweede. Chris Lont wist de derde plaats te behalen met 3 WP + 19 eindigde  vóór Andries Mooibroek , die ook  3 WP had maar met een lager saldo +10 .

Willem Balder reikte samen met Anneke de prijzen uit , cadeaubonnen dit keer gekocht bij drie van onze sponsors n.l.
” Mariska`s hairshop”; “Bloemennis “en “T Pijlhuuske”.  De aanmoedigingsprijs een oranje pompoen ging naar Anneke zelf .

Na afloop van een gezellige boule middag vertrok het gezelschap met 20 personen naar Chinees restaurant  “Sun`s Garden” voor een menu van de chef.
Dit is een vaste gewoonte na het jaarlijkse “Slottoernooi”

 

“Slottoernooi “ wil niet zeggen eind van het jeu de boule seizoen.
In november en december staan nog de uitwisselingen bij
“Kleine Sluis” en “Onderhands” , het “Sinterklaastoernooi” en het “Stamppottentoernooi “op het programma.
Daarnaast wordt er elke maandag –woensdag -en zaterdagmiddag vanaf 13:30 uur gespeeld ,mits droog.

Annie Laan , Ineke Pauwels ,Joke de Visser Triplettenkampioen Boel-Skik`92

 

Op woensdag 21 september werd dit kampioenschap gehouden   Het weer was goed, de stoelen konden op het terras en de banen waren na al die regen weer droog en lagen er goed bij.

Er waren 24 deelnemers , zodat er op 4 banen met 8 tripletten kon worden gespeeld.
Dat kwam heel goed uit zo had geen van de deelnemers een vrij loting.

De gelote tripletten speelden tegen steeds een ander triplet , er werden 3 rondes gespeeld .
Na ronde 1 waren er 4 tripletten die hun partij winnend afsloten het triplet : Andries Mooibroek – Adriaan Koster en Anneke van de Wiel hadden evenals  het triplet :Joke de Visser Annie Laan en Ineke Pauwels 1 wp +7 

De andere 2 tripletten met 1 wp hadden een lager saldo.

Na de koffie , inmiddels was de loting van de 2e ronde bekend . Konden bovengenoemde triplets hun voorsprong behouden of vergroten ?

In ronde 2 moesten Margreet Brandsema , Marian Ott en Loes Boerdijk hun meerdere erkennen in Joke, Annie en Ineke 6-13

Dit keer wonnen ook Andries Adriaan en Anneke van  Wilma, Gre en Annie met 13-7 .

Het triplet Ria van Dijk, Chris Lont en Wim van Duin , waarvan de laatste zijn 1e toernooi speelde ,wonnen van  Aat , Trijnie en Ton met 13-4 .

Riet Boersen, Willem Balder en Tiny Miedema wisten Mia Scholten, Giel van Dijk en Kees Boerdijk met 13-7 te verslaan.

Zo waren er na 2 rondes 2 tripletten met 2 gewonnen partijen en een saldo verschil van 1 Deze 2 triplets moesten in de 3e ronde tegen elkaar spelen.

Maar ook de andere triplets die 1 ronde hadden gewonnen waren nog niet kansloos, voor de eindoverwinning.
Zij moesten deze ronde  hun partij met zo weinig mogelijk saldo verlies zien te winnen.
De dames Wilma , Gre en Annie konden hun eer redden door de laatste partij te winnen , zij stonden met 0 wp – 14 onderaan.

Joke de Visser, Annie laan en Ineke Pauwels wonnen overtuigend  met 13- 5 van Andries Mooibroek, Adriaan Koster en Anneke van de Wiel .
Zij hadden nu totaal 3 wp +22 en werden Triplettenkampioen , ontvingen elk uit handen van voorzitter Ton van Wijhe een “gouden beker”.  Hun namen  worden tevens gegraveerd op de wisselbeker.

Riet ,Willem en Tiny wisten, in de laatste ronde  te winnen met 13-7 ,zij wonnen het zilver met 2 wp +8 .

Andries , Adriaan en Anneke ontvingen brons voor de 3e plaats met 2 wp +6

Hoewel de dames Margreet Brandsema, Marian Ott en  Loes Boerdijk de 3e partij met 13-6 van Ria Chris en Wim wonnen eindigden ze  op de vierde plaats met 2 wp +3.

5e Aat, Ton en Trijnie met 1 wp - 3
6e Mia, Giel en Kees  met  1 wp - 4
7e Ria Chris en Wim met   1 wp -12
8e Wilma Gre en Annie met 0 wp -20

Na het uitreiken van de prijzen kon iedereen tevreden huiswaarts gaan, het was weer een sportieve , gezellige zonnige middag.
De komende 2 maanden verkoopt de club loten van de “Grote Clubactie” €3,00 per stuk waarvan €2,40 voor de clubkas, er zijn mooie prijzen te winnen, wil u ook een lot laat het ons weten via de website www.boelskik’92.nl of jdbvboelskik92@gmail.com .

 

Een paar keer meedoen op een woensdag of zaterdagmiddag kan altijd , wie weet wordt u ook besmet met het boulevirus. 

Annie en Joke doublettenkampioen 2022 bij Boel-Skik’92

Zaterdag 3 september werd het doublettenkampioenschap bij Boel-Skik ’92 gehouden.

Dit kampioenschap wordt gespeeld door vaste teams , deze komen door loting tot stand. Omdat er 18 deelnemers dus 9 teams waren, was er in elke ronde een vrij loting voor één van de teams. Dat team kreeg de uitslag 13-7, dus 1 wp +6 , dat is een vaste regel.

Na de eerste ronde hadden Annie en Joke al een mooie uitgangspositie voor de latere winst, zij wonnen met 13-2 van Ria en Wilma ,maar de dag was nog niet om . Ook Riet Boersen en Adriaan Koster de latere nrs 2 stonden er goed voor , niet gespeeld en toch al 1 wp+6.
De andere uitslagen waren wat dichter bij elkaar qua punten.

De koffie met koek getrakteerd door Annie smaakte heerlijk.

In de tweede ronde waren Annie en Joke vrijgeloot , zij hadden nu dus totaal al 2 wp + 17.
Ton en Trijnie , die de vorige ronde behoorlijk lang op de baan hadden gestaan en na een lange partij , wonnen van  Adrie en Chris Lont met 13-10,  moesten nu hun meerdere erkennen in Margreet en Willem 0-13.
De 1e ronde had ze veel energie gekost bovendien was de temperatuur ook behoorlijk omhoog gegaan wellicht speelde dat ook mee.

Loes en Ineke , laatstgenoemde is pas een paar weken lid  , hadden de 1e ronde nipt verloren van Andries en Gre met 11-13 in een zeer spannende partij, maar moesten hun meerdere  erkennen in de familie Lont zij verloren met 2-13 .

Riet en Adriaan speelden tegen Giel en Aat, zij wonnen met 13-8 en stonden er ook goed voor na 2 rondes. Evenals Andries en Gre, die ook hun 2e partij wonnen nu van Ria en Wilma met 13-3 .

Bij het begin van de 3e ronde waren er 3 duo`s met 2 gewonnen en 4 met 1 gewonnen partij. Er kon nog van alles gebeuren , de duo`s met 0 wp moesten natuurlijk hun uiterste best doen om ook nog een wedstrijd op hun naam te schrijven.

Annie en Joke wisten met 13-10 Margreet en Willem te verslaan, zij werden doublettenkampioen met 3 wp en +20
Adriaan en Riet speelden tegen Ineke en Loes en wonnen met 13-6 , zij werden 2e met 3 wp + 18
Gre en Andries wisten ook de laatste partij te winnen met 13-10 van Adrie en Chris en zo behaalden ze de 3e plaats met 3 wp +15.

Giel en Aat werden 4e; Ton en Trijnie 5e ;  Margreet en Willem 6e ; Adrie en Chris 7e ; Ineke en Loes 8e en Ria en Wilma 9e.

De prijzen werden uitgereikt door de voorzitter Ton van Wijhe.

Na afloop trakteerde Riet op een drankje ook zij was jarig geweest,  uiteraard mochten de  hapjes  niet ontbreken .Het was nog heerlijk toeven op het terras.

Ton van Wijhe wint “Chris Lonttoernooi” 2022

Zaterdag 6 augustus werd dit toernooi voor de 4e keer gehouden bij Boel-Skik’92 .
Chris is de oprichter van de vereniging en tijdens  het 25 jarig bestaan in 2017 , is er een toernooi naar hem vernoemd, dat  jaarlijks wordt gespeeld.
Na de opening door de voorzitter Ton van Wijhe en een minuut stilte voor een overleden lid van de vereniging was het woord aan de wedstrijdleiding.  
De 20 leden, verdeeld over 10 doubletten op 5 banen stonden klaar voor het beginsignaal. Nadat de klok was  ingesteld, op  50 minuten kon de sportieve strijd beginnen , na die 50 minuten mocht de menne waar men mee bezig was uitgespeeld worden en nog één nieuwe menne, bij gelijk stand nog één. 
Na de eerste ronde was er koffie en gebak van Chris en Adrie Lont  , ter ere van het toernooi .  Na  ronde 2 waren er 6 boulers met 2 gewonnen partijen. De 3e ronde werd  nog spannend Loes Boerdijk, Andries Mooibroek en Riet Boersen stonden met resp. 18, 16 en 16 + punten op de bovenste plaatsen, gevold door Ton van Wijhe +15 , Joke de Visser +14 en Adriaan Koster +13.
Voor de 3e ronde moest er opnieuw geloot worden, omdat één van de spelers uitviel.
Met 19 boulers ging de strijd om de beker en de eeuwige roem verder.
Andries Mooibroek en Loes Boerdijk  speelden tegen Joke de Visser  en Ria Lont  uitslag 13-5
Ton van Wijhe, Adriaan Koster en Willem Balder versloegen de zeer ervaren Mia Scholten, Giel van Dijk en Annie Laan met 13-0 . Balletje kan soms raar rollen, dat is het mooie van deze sport het is niet te voorspellen, wie er gaan winnen , dat hangt van veel factoren af.
Adrie en Chris Lont mochten het samen met Claudy Kaster opnemen tegen Riet Boersen en Margreet Brandsema uitslag 13-1 . Of je nu in een triplet speelt of een doublet het aantal boules dat gegooid mag worden door elk team blijft gelijk namelijk 6 .
De andere partij , die van Aat de Haan en Kees Boerdijk  tegen Ria van Dijk en Wilma Balder werd 6-13.
De leden moesten nog even in spanning blijven wat de uiteindelijke uitslag was, want de BBQ met heerlijk vlees van slagerij Neidhôfer stond al aan.
De dames van de organisatie hadden gezorgd voor o.a. salades , stokbrood  sauzen en ook een drankje mocht niet ontbreken. Eindelijk was het dan tijd voor de uitslag
Ton van Wijhe had totaal 3 wp +28 goed voor de 1e plaats .
Loes Boerdijk en Adriaan Koster beide 3 wp +26 moesten gooien om de 2e en 3e plaats . Adriaan werd 2e en
Loes
3e. Chris Lont reikte de wisselbeker uit aan Ton van Wijhe , wiens  naam  erop wordt  gegraveerd .

Alle drie ontvingen ze bovendien een bon te besteden bij slagerij Neidhôfer .Annie Laan kreeg deze keer de aanmoedigingsprijs.
Het was een heel gezellige goed georganiseerde dag , waar met veel plezier op terug gekeken kan worden .

Wilt u ook eens boulen dan is daar behalve op de maandag- woensdag- zaterdagmiddag het hele jaar door, in de hele maand september gelegenheid voor op de donderdagavond .
Dan wordt er in samenwerking met teamsportservice Schagen o.a. bij de club in Den Oever een boules toernooi georganiseerd voor inwoners . Iedereen vanaf 18 jaar is welkom u kunt zich inschrijven via www.noordhollandactief.nl ook vindt u informatie op www.boelskik92.nl

Kleine Sluis op bezoek bij Boel-Skik

Woensdagmiddag 27 juli ontving Boel-Skik ’92 , 21 boulers van “Kleine Sluis” uit Anna Paulowna , voor een gezellig en zonnig toernooi .
Van de club zelf waren er 15 boulers aanwezig, er kon op 9 banen gespeeld worden door 18 doubletten.
Na alvast een kopje koffie of thee en koek voor de liefhebbers en het gebruikelijke welkomstwoordje ging de eerste ronde van start. Het loting programma was zo ingesteld , dat er zoveel mogelijk gemixt gespeeld kon worden.
Er waren van “Kleine Sluis” enkele leden, die nog nooit een toernooi gespeeld hadden, zij werden prima begeleid door hun teamgenoten , met ook voor hun soms prima resultaten.
Na 3 rondes waren er totaal 7 boulers met 3 gewonnen partijen.
De beste 3 van “Kleine Sluis “waren Harry Kapitein 3 wp +31  ;Ben van Dalen 3 wp +31 : Riet de Goede 3 wp +25. Omdat zowel Harry als Ben evenveel punten hadden gescoord , moesten zij met één boule naar de but gooien, om zo te bepalen wie de 1e prijs kreeg en wie de 2e .
De toss bepaalde wie van de twee mocht beginnen, Harry gooide als eerste en Ben wist daarna zijn boule dichter bij de but te  gooien.
De prijswinnaars bij Boel-Skik waren Annie Laan 3 wp + 31, gevolgd door Andries Mooibroek 3 wp +17 en Adriaan koster 3 wp + 14 .

Claudy Kaster (BS), die bij het Waddentoernooi op 17 juli  nog 3e was geworden kreeg de aanmoedigingsprijs .
Van “Kleine Sluis “was het Jan Luik,  die naar huis ging met een lekker reep chocolade.
Beide wisten geen partij te winnen en hadden van de andere boulers , die 0 wp hadden ( totaal 7 ) de meeste minpunten.
Zoals net al te lezen was bij Claudy , was ook de nr. 1 van het Waddentoernooi van 17 juli minder fortuinlijk. Willem Balder had nu geen enkele winstpunt. Ook de nr. 2 van het Waddentoernooi Joke de Visser moest nu genoegen nemen met een plaats in de middenmoot.
Dat is het mooie van dit spel het is niet voorspelbaar wie er in de prijzen vallen , meerdere factoren spelen een rol .

Op 6 augustus wordt het “Chris Lonttoernooi” gespeeld door de leden van Boel-Skik
13 augustus gaan de boulers naar “Onderhands “in Wieringerwaard.
17 augustus ontvangen ze de “Wieringer vrouwen “ voor een gezellige boules middag .
24 augustus staat het doublettenkampioenschap op de agenda

Wilt u ook eens komen meespelen dan kan dat op maandag, woensdag of zaterdagmiddag  vanaf 13:30 uur ( mits er geen toernooien zijn) , er zijn boules aanwezig en leden , die u wegwijs kunnen maken .
In september worden er in samenwerking met teamsportservice Schagen op donderdagavond boules wedstrijden georganiseerd bij de club in Den Oever, daar mag iedereen vanaf 16 jaar aan meedoen.
Houdt u het Wieringernieuws ; de sociale media en de website www.boelskik92.nl in de gaten voor meer informatie  of kijk op www.noordhollandactief.nl  

 

“Boel-Skik” ontvangt jdbv “Onderhands” voor een geslaagd toernooi .

Zaterdag 21 mei kwamen de 21 boulers van Wieringerwaard voor een vriendschappelijk jeu de boule toernooi naar Den Oever, niet alleen om te boulen, maar ook om gebakken vis te eten.
Het weer werkte erg mee, de stemming zat er al snel in. Het was een fijn weerzien,  voor sommige nieuwe leden ook een kennismaking. Ze hadden al mooie verhalen gehoord over deze ontmoetingen , na afloop was dan ook te horen , dat er niets te veel was gezegd.
Van Boel-Skik waren er 18 boulers, zodat er na het loten gestart kon worden met 15 doubletten en 3 tripletten op 9 banen . De clubs werden gemixt, op de banen kleurde het licht en donker blauw  . De individuele scores telden , na drie rondes waren er mooie prijzen te winnen, geen onderlinge strijd, maar sportieve gezelligheid.

De prijzen, cadeaubonnen van zowel “Havenzicht” als “ ’t Wad” , werden als volgt verdeeld: De 1e prijs was voor Joke de Visser (BS) met 3 wp + 35  en Gerrit de Gier (OH) met 3 wp +27 . Zij werden 1e en 2e op de totale ranglijst .
De 2e prijs was voor Piet Groot (OH) 3 wp + 25 en  Annie Laan (BS ) 3 wp + 17, zij werden respectievelijk 3e en 6e  op de ranglijst .
De 3e prijs ging naar Arjan Mennen  3 wp + 23 (OH ) totaal 4e en naar Wilma Balder- van Keeken 2 wp +15 (BS) totaal  9e .

Vóór het uitreiken van de prijzen was er gebakken vis voor alle liefhebbers.
Dat was inmiddels een traditie geworden , die enkele jaren terug door Adriaan de Visser was  begonnen en zo  in ere kon worden  gehouden .
Jaap Riemersma heeft de vis, geschonken door de WR 274 , gestript en ter plaatse gebakken . Wilma voorzag de wachtende liefhebbers tevens van stokbrood en ravigotesaus .
De dames achter de bar hadden het er ook druk mee, de vis moest immers zwemmen .  
Na een dankwoordje door de voorzitter van “Onderhands”  werd er nog even nagepraat onder het genot van een drankje.
Het was weer een geslaagd toernooi en voor herhaling vatbaar.
Op 13 augustus worden de leden van Boel-Skik verwacht in Wieringerwaard.
Loes Boerdijk
 

 

 

Fiets en ontdekdag

Zaterdag 14 mei werd in samenwerking met Teamsportservice Schagen een fiets en ontdek dag georganiseerd .
De start was bij Boel-Skik'92 daar werd  een kopje koffie aangeboden, daarna was er iemand van de zorgoutlet

"De Betue" met uitleg over een elektrische driewielfiets waarop eventuele belangstellenden een rondje over het terrein konden fietsen.

De 10 deelnemers werden begeleid door medewerkers van teamsportservice tijdens de 25 km lange  fietsroute  over Wieringen , er waren onderweg nog verschillende activiteiten en versnaperingen.
Rond  14:00 uur  waren de deelnemers weer terug bij Boel-Skik en na een drankje en evaluatie , werden ze ingedeeld bij de leden  voor een partijtje jeu de boule . Het was een geslaagde dag . 

Zondag 15 mei wisten Joke de Visser en Loes Boerdijk de 3e plaats te behalen in de 2e klasse van de
Zomercompetitie doubletten (ZCD) van het district Noordwest .

Op 3 zondagen in maart, april en mei werd er gespeeld op verschillende locaties , de eerste zondag bij "Entre Nous" in Den Helder daar werd de basis gelegd met 2 gewonnen partijen van de 3 . 
De tweede zondag was in Purmerend bij de

"Purmer boules"  waren de dames minder fortuinlijk en wonnen slechts 1 partij van de 3 .

Het was dus zaak om de laatste wedstrijddag in Koog a/d Zaan bij "Atlantic Boules "  nog een aantal winstpartijen toe te voegen.

Dat lukte alle 3 de partijen werden gewonnen, waarvan 1 met 13-12 , tegen de heren van "Nova Boules " , dat bleek bij de einduitslag van doorslaggevende betekenis.

 

Beide teams eindigden namelijk gelijk met elk  6 gewonnen partijen op de 3e plaats , maar omdat de onderlinge partij door Boel-Skik werd gewonnen, werden de dames 3e en vielen de heren net buiten de prijzen.

Joke de Visser Tête a Tête kampioen Boel-Skik’92

Woensdag 11 mei werd dit jaarlijkse kampioenschap gehouden. Zoals de naam van het kampioenschap al doet vermoeden , was het een strijd van 1 tegen 1.

 

Er deden 16 deelnemers mee, zij speelden 3 rondes tegen telkens een andere bouler op totaal 8 van de 10 banen.
Het lot besliste wie tegen wie moest spelen. Had je de ene partij gewonnen, dan kon het best zijn dat je bij een andere partij je meerdere moest erkennen in je tegenstander . De uitslag stond pas vast als één van de twee de 13 punten had weten te bereiken.
Joke wist als enige 3 partijen te winnen en eindigde met 3 WP en een saldo van + 14 op de eerste plaats , zij ontving een gouden beker en een plant .
Haar naam wordt ook bijgeschreven op de wisselbeker.
Chris Lont en Ria van Dijk werden respectievelijk 2e en 3e met 2 WP en + 17 en +16 .
Zij ontvingen eveneens een beker in het zilver en brons met bijbehorende plant
Er waren totaal 7 boulers met 2 gewonnen partijen , het saldo bepaalde de positie op het eindklassement. Ook waren er 7 spelers met 1 gewonnen partij en 1 met 0 gewonnen .
De sfeer was goed , mede dankzij het weer en de lekkere hapjes en drankjes  die werden geserveerd. 

Goed bezet toernooi bij Boel-Skik`92 met Entre Nous uit Den Helder

Zaterdag 23 april , kwamen al voor 13:00 uur de eerste boulers uit Den Helder ons terrein op lopen, het duurde niet lang of alle 44 deelnemers waren gearriveerd.
Na het welkomst woordje  door voorzitter Ton van Wijhe , kon de wedstrijdleider Loes Boerdijk de teams en de wedstrijdindeling bekend maken. Beide clubs waren gemixt ,  er werden in totaal 16 doubletten en 4 tripletten gevormd, die speelden tegen elkaar op 10 banen . De baancommissaris Jaap Riemersma had ervoor gezorgd , dat de banen er piekfijn bij lagen.

Na elke ronde werd er opnieuw geloot, zodat de team samenstelling veranderde , zo kon je de ene ronde in een doublet spelen en de andere in een triplet met steeds wisselende spelers. In de eerste ronde hadden maar liefst 3 partijen een stand van 13-12 ,één van die partijen duurde behoorlijk lang. Gelukkig was dat niet heel erg , want de zon scheen en de koffie en koek verzorgd door Joke de Visser gingen er gretig in.

Na de 2e ronde waren er al een paar kanshebbers op de prijzen, van Entre Nous Simon Boendermaker 2+ 20; Reina Boekel 2+15 ; Wout de Wolf 2+11 :John Boekel 2 +10 ; Petra Schiferli 2 + 8 .

Van Boel- Skik stonden Tiny Miedema en Wilma van Keeken beide 2+ 12; Geri Visser 2+ 7; Claudy Kaster 2+ 4 er goed voor.
De drankjes en hapjes in de pauze verzorgd door Joke en Margreet smaakten in het april zonnetje uitstekend.

Op naar ronde 3 het begon al wat later te worden , dus snel van start.
Wie zou de voorsprong kunnen vast houden en voor wie hield het op bij 2 winstpartijen. Ook spelers met nog maar 1 gewonnen partij konden nog in de prijzen vallen. Terwijl iedereen nog genoot van de drankjes en hapjes had de wedstrijdleiding de uitslagen geprint en gecontroleerd.

De uitslag was als volgt van Entre Nous 1e Simon Boendermaker 3 +30 ( nog maar half jaar lid) ; 2e John Boekel 3 +20 en 3e Petra Schiferli 3 +18 , zij waren ook in het algemene klassement 1, 2 en 3.
Bij Boel-Skik was Claudy Kaster ( lid sinds dec. 2021) met 3 + 14 de beste gevolgd door Jaap Riemersma 2+ 13  en Mia Scholten 2+ 11, zij waren respectievelijk 5e , 8e en 9e in het algemene klassement. Laatst genoemde was gelijk in punten geëindigd met Andries Mooibroek van BS , Mia  had de onderlinge partij gewonnen en eindigde daarom op de 3e plaats bij BS .
De aanmoedigingsprijzen voor beide clubs gingen naar Caroline Landman (EN) en Annie Laan (BS).

Nadat  de voorzitter Ton van Wijhe , de prijzen had uitgereikt en de nodige bedankjes over en weer waren uitgesproken ,ging een ieder tevreden huiswaarts. Het was een zeer geslaagd en gezellig toernooi .
In oktober ontmoeten beide verenigingen elkaar in Den Helder.
Op 30 april gaan  een 10 tal leden naar de JDBV “ Onderhands” om daar een toernooi te spelen met meerdere clubs ten bate van een verrassingslunch voor de bewoners en begeleiders van “Molenweid” waar ook veel Wieringer ouderen wonen op dit moment.
Wilt u ook eens kennismaken met de “jeu de boule” sport en deze gezellige vereniging .
U bent van harte welkom op maandag- woensdag- en  zaterdagmiddag tijdens het vrije boulen, vanaf 13:30 uur op de banen aan de Oosterkruisweg t.o. 37 Den Oever .

 

 

Loes Boerdijk 

Toernooiverslagen

Ereleden “Boel-Skik ’92 “ vallen in de prijzen.

Zaterdag  9 april was het dan eindelijk weer zover na 2 jaar , het traditionele “Openingstoernooi “ van het jeu de boule seizoen.
Hoewel er in de herfst en  winter ook wordt gebould , gaan vanaf  april de eigen toernooien , kampioenschappen en uitwisselingen met andere verenigingen weer van start , het seizoen wordt afgesloten eind oktober.

Na een welkomstwoordje  door voorzitter Ton van Wijhe konden de 20 leden van start met de eerste ronde. Voor sommige nieuwe leden was het de eerste kennismaking met een jeu de boules toernooi. Er werd gebould op 5 banen , steeds 2 gelote doubletten tegen elkaar.
De ene partij was zo klaar uitslagen van 13-0 en 13-1 , de andere duurde meer  dan een uur, de stand daarvan was dan ook 13-12 en tot het einde spannend .
Toen iedereen binnen was voor koffie en cake , barstte een enorme hagelbui los.
Ronde 2 was inmiddels geloot andere doubletten en andere tegenstanders.
Adrie en Chris  Lont namen  in deze partij al een optie op één van de prijzen.
Zij versloegen Willem Balder en Margreet Brandsema met 13-3.
Diezelfde Margreet had samen met Joke de Visser, de uiteindelijke nr 1, de eerste partij gewonnen met 13-0 van Riet Boersen en Jaap Riemersma .
Riet Boersen wist in de tweede ronde samen met Giel van Dijk, Marian Ott en Andries Mooibroek te verslaan met 13-6.

Na 2 rondes hadden 6 boulers, 2 partijen weten te winnen, met op kop Joke + 20 gevolgd door Ria  + 19 , Adrie +18 ,Annie +15 Chris +11 en Giel + 8 dat beloofde een spannende 3e ronde . Zouden  leden met 1 gewonnen partij  er nog één weten  te winnen en konden de koplopers hun positie behouden ?

De 3e  ronde wist Chris Lont samen met Adriaan Koster te winnen van Riet en Annie met 13-12 . Joke versloeg samen met Willem in een rechtstreeks duel Ria en Hilly met 13-10.
Adrie Lont samen met Claudy Kaster wonnen van  Wilma Balder en Andries Mooibroek met 13-10.  
Margreet en Claudy wisten beide hun tweede partij te winnen , wat ze een mooie respectievelijk 6e  en 8e  plaats opleverde , een prima resultaat voor een eerste toernooi.
De uitslag was na 3 rondes Joke de Visser 1e met 3 wp +23; Adrie Lont 2e  3 wp +21 ; 3e Chris Lont met 3 wp +12.

Zij ontvingen uit handen van de voorzitter Ton van Wijhe een tas met lekkere dingen geschonken door de plaatselijke DEKA markt.
Diezelfde voorzitter ontving uit handen van de wedstrijdleider Loes Boerdijk een chocolade paashaas , als aanmoedigingsprijs  , 0 wp en -16 .
Na nog een drankje en een hapje in het clubhuis, besloten 12 leden spontaan om naar het Chinees restaurant “ Sun’s Garden “ te gaan voor een menu van de kok , het was weer een geslaagde dag .

 

Loes Boerdijk


'Het mag weer' toernooi - 11 september 2021

Joke de Visser , de beste bij het eerste toernooi van Boel-Skik`92 in 2021 

 Zaterdag 11 september was het dan zover , eindelijk kon er weer een toernooi gehouden worden, voor de leden. Weliswaar zijn er voorlopig nog geen uitwisselingen met andere verenigingen , maar het begin is er. Ook was het voor het eerst, dat er gespeeld kon worden in de al in begin 2020 nieuw aangeschafte clubkleding .

De 17 deelnemers  verdeeld over 5 teams : 4 doubletten en 1 triplet , dat gebeurd middels een loting programma ,waren vol goede moed om 13:30 uur begonnen aan de eerste ronde. Het was erg bewolkt en er viel al een spatje regen , helaas werd dat spatje een flinke bui , dus halverwege moesten ze noodgedwongen schuilen. Aangezien buienradar aangaf ,dat het nog wel even kon duren, werd er vast koffie/thee gedronken met wat lekkers.

Om 14:45 kon eindelijk het spel hervat worden , sommige partijen waren zo klaar, maar er was ook een partij , die toch nog wel een poosje duurde. De uiteindelijke nummers 1 Joke de Visser en 3 Aat de Haan wonnen hun partij met 13-0 van de  2 debutanten Riet Boersen en Margreet Brandsema .
De dames gooiden hun boules goed bij de but, maar hadden de pech dat Joke ze steeds weg wist te schieten.
Annie van Eekelen wist samen met Annie Laan haar partij winnend af te sluiten met een mooie score van 13-6 tegen Andries Mooibroek en Chris Lont , alle vier ervaren boulers.
Inmiddels was er al weer geloot voor de 2e ronde en kon, nadat iedereen even gerust had , deze gespeeld worden .

Chris Lont en Riet speelden tegen Ria Lont en Hilly Veenstra (13-11) .
Ton van Wijhe en Margreet wisten een 0-7 achterstand om te buigen naar een 13-7 zege , Giel van Dijk en Annie Laan kwamen  er na een 7-0 voorsprong niet meer aan te pas.

Ook Aat de Haan zette nu samen met Andries Mooibroek haar zegen reeks voort 13-10  tegen Kees Boerdijk en Gre van Wijhe . Zij verloor echter samen met Gre van Wijhe in de derde ronde van Chris Lont ,Annie Laan en Ria van Dijk ( 10-13),  werd 3e met 2 wp + 13 net voor  Loes Boerdijk en Ria van Dijk beide hadden 2 wp + 7 .

Annie van Eekelen en Joke nu samen met Loes in een triplet spelend wonnen van Ria van Dijk en Adrie Lont met 13-11 .

Riet won samen met Hilly ook in de 3e ronde van Ton en Adrie 13-4.

Annie van Eekelen wist samen met Andries te winnen van Margreet en Loes 13-8 en stelde daarmee haar 2e plaats veilig 3 wp +14.

Joke de Visser en Giel van Dijk versloegen Kees Boerdijk ( die op de laatste plaats eindigde met 0 wp-18) en Ria Lont met 13-8 , dat leverde Joke de eindzege op met 3 wp +20.

De prijzen werden uitgereikt en daarna  was er nog tijd voor een gezellig samenzijn met een drankje en een hapje, hoewel het inmiddels al 19:00 uur was.
Voor de liefhebbers werd een  maaltijd  besteld bij “Sun`s Garden” , het was al donker toen de  laatste huiswaarts gingen .

Loes Boerdijk