“Kleine Sluis” op bezoek 

Woensdag 26 april kwamen de boulers uit Anna Paulowna voor een vriendschappelijk toernooi naar Den Oever.
Na de gebruikelijke begroetingen over en weer , heette de voorzitter van Boel-Skik  alle aanwezigen en speciaal de gasten van harte welkom en wenste iedereen een gezellig en sportief toernooi .
Het weer zag er goed uit iedereen had er zin in , de 39 boulers verspreiden zich over de 9 banen, nadat de wedstrijdleiding de loting bekend had gemaakt. 15 doubletten en 3 tripletten kleurden de banen zowel oranje /zwart als 
blauw / geel .

Na ronde 1 waren de kaarten nog niet helemaal geschud, maar stonden de winnaars er goed voor . De beste papieren na afloop hadden Ben van Dalen en Aat de Haan 13-1 tegen Alie Zeeman en Trijnie de Jong maar  Jennie Oudshoorn en Anneke van de Wiel tegen Martha Brands en Ton van Wijhe 13-12 waren ook zeker nog volop in de race om in de prijzen te vallen. Deze laatste partij was tot het eind toe spannend met de stand 12-12 moest er nog 1 menne worden gespeeld om het 13e punt.

De koffie / thee en het lekkers in oranje stijl, het was immers bijna ” Koningsdag “, smaakten goed in de pauze .
Inmiddels was er ook weer geloot voor de 2e ronde en konden de spelers naar de baan. Dit keer speelde Trijnie de Jong met Bertus Krijgsman en won ze met 13-0 van Jan Luik en Marjan Ott , ja zo raar kan het soms lopen . De ene keer
1-13 verlies en de andere keer een uitslag van 13-0. Er zijn altijd meerdere factoren ,die een rol  hierbij spelen .
Joke de Visser en Piet Zeeman ( in de 1e ronde had Joke gewonnen en Piet verloren beide met een andere partner)  deden in deze ronde goede zaken tegen Roos van de Brink en Andries Mooibroek met 13-1 , Andries had de eerste ronde nog gewonnen met Wim Curvers van Jan Luik, Ria Rewijk en Margreet Brandsema met 13-11.

In de pauze werden er hapjes geserveerd en uiteraard konden er ook drankjes worden besteld.
Zou er in ronde 3 nog wat aan de stand veranderd kunnen worden,
10 spelers hadden de 1e 2 partijen winnend afgesloten, zouden ze die zegereeks kunnen voortzetten ?
Dat lukte Bertus Krijsman , Ben van Dalen en Jennie Oudshoorn van Kleine Sluis. Zij werden resp. 1, 2 en 3 van Kleine Sluis.
Bertus en Ben werden met 3wp
+ 24 en 3 wp +22 nummer één en twee in totaal ,  Jennie werd vijfde  van allemaal met 3 wp +9 . Zij moest Annie van Eekelen en Joke de Visser van BS voor laten gaan , beide dames hadden 3 wp + 21 en moesten gooien om de 1e en 2e plaats van Boel-Skik . Annie haar bal kwam net iets dichter bij de but, zij won en Joke werd tweede. Op de derde plaats eindigde Aat , zij was met 2 wp + 16 Mia Scholten van BS  2 wp + 14 net voor .
De voorzitter reikte de prijzen, pakketjes met lekkers, uit aan de 6 winnaars.
De dames Roos v.d. Brink (KLS)0-26 en Riet Boersen (BS) 0-23 ,  ontvingen ter aanmoediging een pakje feestkoekjes in oranjestijl.
Het was weer een gezellige sportieve dag.

30 april was de 3e speeldag van de Zomercompetitie Doubletten(ZCD)  van het district Noordwest , 2 teams hebben mee gespeeld in de 2e klasse.
Joke de Visser en Loes Boerdijk zijn 4e geworden in poule A, zij hadden 8 partijen gewonnen van de 11, door onderling resultaat verlies van het team van Entre Nous , vielen ze net niet in de prijzen.
Willem  Balder en Andries Mooibroek , wisten 2 partijen te winnen van de 11 in poule B .
De uitslagen zijn te zien op de website van de NJBB .
Zaterdag 6 mei is het 30 jarig jubileumfeest .

Loes Boerdijk

Fris maar geslaagd toernooi  met Entre Nous.

Zaterdag 15 april kwamen 21 boulers uit Den Helder naar Den Oever voor een vriendschappelijk jeu de boule toernooi.
De gasten hadden er zin in , want de meeste melden zich ruim op tijd, ze waren welkom  de koffie stond klaar.
De ruimte binnen was niet groot genoeg voor 36  boulers , daarom was er  voor gezorgd , dat de mensen ook  buiten, uit de frisse NNO wind  konden zitten .
Om half 2 na het openingswoordje door de voorzitter, kon de eerste ronde worden gespeeld door 18 doubletten op 9 banen , de boulers van beide clubs waren zoveel mogelijk gemixt.
De ene partij eindigde met  13-0 voor Rick Wolf en Leo Miltenburg tegen hun clubgenoten Reina Boekel en Ren
é van Andel , terwijl een andere partij veel spannender was 13-12 Andries Mooibroek (BS) speelde samen met Rob Koopmans (EN) tegen Kees Boerdijk (BS) en Rien Moerland (EN).

Na de pauze , waarin de warme chocomelk grif aftrek vond, gingen 18 boulers van start voor misschien wel hun 2e overwinning, terwijl de andere 18 ook een winstpunt  moesten zien te behalen . Helaas moesten nu ook de jassen aan de zon was weg.

Roland Lonneville ; Leo Miltenburg ;Marianne Boonstra ;Christine Craye; Rob Koopmans ;John Boekel; Rika Gootjes allemaal van Entre Nous  en Mia Scholten ; Tiny Miedema; Andries Mooibroek  van Boel-Skik hadden elk
2 winstpunten behaald na ronde 2.

In de derde ronde wist alleen Wim van Duin (BS) zich nog bij de top 6 te spelen, door samen met Roland Lonneville (EN) te winnen met 13-2 van Margreet Brandsema en Willem Balder van BS.
In het eindklassement werd Roland de nr. 1 van EN en de nr. 1 in totaal met 3 wp +26 . Wim werd de nr. 6 van allemaal  en 3e van BS met 2 wp +17.
Leo Miltenburg (EN) en Tiny Miedema (BS) wonnen met 13-8 van Wilma van Keeken en Rob Koopmans  . Leo werd gedeeld 2e met 3 wp +21 en Tiny 4e in totaal en de 2e van BS met 3 wp +18 .
Mia Scholten (BS) won samen met René van Andel haar 3e partij 13-5 van Andries Mooibroek (BS) en Thon Feenstra (EN) , zij werd daardoor 1e bij BS en in het eindklassement deelde ze de 2e plaats met Leo met 3 wp +21 .

Marianne Boonstra won met Christine Craye beide EN met 13-7  van Ton van Wijhe( BS)  en Rika Gootjes (EN) , zij behaalde daarmee de 4e plaats in totaal en werd 3e van EN met 3 wp+19 .

Alle  deelnemers werden op basis van hun resultaat uitgenodigd een prijs te kiezen van de goed gevulde prijzentafel . De grootste eer was uiteraard voor de 3 prijswinnaars van beide verenigingen, zij gingen buiten nog even met elkaar op de foto .
Na nog een drankje en hapje verzorgd door de dames achter de bar , vertrokken de “Nieuwe Diepers” weer richting hun thuisbasis.
Het was een gezellig dag en de uitnodiging voor een toernooi bij
 “Entre Nous “staat ook al genoteerd in de agenda t.w. zaterdag 15 oktober.

Op 17 april  begint voor de leden van Boel-Skik de maandagclubcompetitie , deze wordt wekelijks gespeeld t/m 23 oktober, de winnaar mag zich dan voor een jaar  “Clubkampioen ”noemen.
De boulers van  “Kleine Sluis” uit Anna Paulowna worden 26 april verwacht voor een toernooi .

 

Loes Boerdijk
  

 Wim van Duin  winnaar  “Openingstoernooi “ Boel-Skik`92

Op woensdag 5 april was het dan zover, na enkele dagen uitstel vanwege het slechte weer, kon het jaarlijkse  “Openingstoernooi “gespeeld worden.

24 leden meldden zich bij de wedstrijdleiding en na loting ging de 1e ronde van start.
Er werd gespeeld op 6 banen door 12 doubletten.
Na afloop van deze ronde was er koffie en paaslekkers voor alle deelnemers.

De latere prijswinnaars deden  goede zaken met hun partners voor de 1e ronde Aat de Haan met Adrie Lont 13-6 ;Wim van Duin met  Annie Laan 13-7  en
Hilly Veenstra met Joke de Visser 13-10 . Uiteraard was dat nog geen garantie op de eindoverwinning. Er waren meer kapers op de kust 2 ronden moesten er immers nog gespeeld worden met steeds verschillende partners en tegenstanders.

Na ronde 2 waren er nog 5 boulers met 2 gewonnen partijen. Wie van deze 5 kon ook de 3e partij naar zijn of haar hand zetten, want dan was de kans om in de prijzen te vallen het grootst .

Wim ,Aat , Hilly en Andries kregen dit voor elkaar samen met hun partner voor de 3e ronde. Helaas viel Andries ondanks zijn 3e winstpartij (13-5) nu samen met Riet  net buiten de prijzen en wist Loes haar partij samen met Margreet tegen Wim en Ton niet te winnen 9-13 .
Wim was de winnaar met totaal 3 wp + 17 . Aat en Hilly waren gelijk geëindigd met
3 wp +13, zij moesten elk nog een bal gooien naar de but , degene die het dichtste bij lag was de winnaar . Dat was Hilly , zij werd 2e en Aat 3e .

De winnaar mocht het eerste kiezen uit het Paas lekkers, beschikbaar gesteld door de DEKA markt . Nummer 1  koos een grote chocolade Paashaas , de nummer 2 ging naar huis met een ontbijtpakket bestaande uit notenbrood en een fles sap, voor nummer 3 was er  een tulband met een chocolade ei.

Er waren voor alle deelnemers nog allerlei hapjes met o.a. ei, die vielen onder het genot van een drankje goed in de smaak.
De weergoden waren de boulers goed gezind geweest , het was weer een gezellige dag.

De traditie wil, dat na het openingstoernooi de maandagclubcompetitie van start gaat, al is dat deze keer een weekje later i.v.m. Pasen, ook zijn er weer de nodige toernooien en uitwisselen met andere verenigingen gepland.

Zoals a.s. 15 april dan komt Entre Nous voor een toernooi met Boel-Skik .
U bent van harte welkom op de vrije boule middagen op maandag- woensdag -en zaterdagmiddag om ook eens een balletje mee te gooien,  of tijdens de toernooien een kijkje te nemen.

Soeptoernooi 22 februari

19 deelnemers waren aangemeld voor dit altijd gezellige toernooi  de soep gemaakt door Margreet(snert) Wilma (  indische bruine bonensoep ) en Loes (kippensoep) viel goed in de smaak.

 .

De eerste  ronde duurde bij 2 partijen erg lang, de andere boulers hadden tijd om bij te komen en rustig hun koffie met cake te nuttigen getrakteerd door Annie Laan .
Ook bij de 2e ronde  was er een lange partij , in het clubhuis was het lekker warm en de bar was open, wachten was geen straf .
Er waren na afloop enkele kanshebbers voor de prijzen, maar de 3e ronde moest nog gespeeld worden en dan kan het balletje ( de boule) soms raar rollen. 

Na 3 rondes was de uitslag definitief .

Inmiddels hadden de boulers wel trek gekregen en lieten zich de soep en het roggebrood met spek of kaas  goed smaken . De pannen met soep raakten aardig leeg , sommige leden lusten wel 3 kommen.
Willem nam de honneurs waar van de voorzitter Ton en reikte de prijzen uit aan 

Ineke Pauwels  +19 ; Loes Boerdijk  +18 zij hadden elk 3 partijen gewonnen , werden respectievelijk 1 en 2  en Joke de Visser met ook + 18 had 2 partijen weten te winnen, zij werd 3e .
Zij ontvingen elk een lekkere rookworst gekocht bij slagerij Neidhöfer.
Anneke van de Wiel had de aanmoedigingsprijs en kan thuis een lekker soepje maken met een beetje van haarzelf en een beetje van….

Na afloop was het nog lang gezellig .

 

Loes Boerdijk

 

 

Boel-Skik ook in november actief  .

Op vrijdag 11 november gingen 14 leden naar Anna Paulowna om samen met  24 boulers van “Kleine Sluis” een  gezellig toernooi te spelen. Er werden 3 rondes gespeeld , de clubs waren zoveel mogelijk gemixt . Niet alleen de nrs 1, 2 en 3 van elke club vielen in de prijzen ook was er voor de middelste 2 op de uitslagen lijst nog een prijs.
Ria van Dijk van Boel-Skik was de beste met 3 +24 , daarna volgenden 4 spelers van Kleine Sluis , Dinie Plagmeijer3 + 22 , Cees Oudshoorn, Hank vd Spoel en Piet Montsma hadden alle  3 (3+21)  De nr. 2 van Boel-Skik met 3 +20 was Wilma Balder totaal 6e. Joke de Visser was nr. 3 van Boel-Skik met 2 +9 , zij eindigde totaal op de 10e plaats . Het was een sportieve strijd met leuke prijzen en ook aan de inwendige mens was goed gedacht. Na afloop togen de Boel-Skikkers snel huiswaarts, het was immers St Maarten.

 

19 november stond “Onderhands “ in Wieringerwaard op het programma ook dit toernooi was net als het toernooi bij “Kleine Sluis” enkele malen uitgesteld o. a. door het te warme weer in de zomer.
Het waren nu bepaald geen zomerse temperaturen, maar in het clubhuis was het heerlijk warm en het onthaal is ook altijd warm, zodat dat veel goed maakte.
 Er moest natuurlijk wel gebould worden. Helaas konden er maar 10 boulers van Boel-Skik mee van “Onderhands” hadden zich 19 boulers gemeld.
Na de loting , waarbij ook weer zoveel mogelijk de spelers van beide clubs werden gemixt vertelde Rick van der Steen ,wie met wie moest spelen op welke baan  Er zijn daar banen met een verschillende ondergrond, dat vergde van vooral de Boel-Skikkers soms een aanpassing bij het gooien. Toch werd er beslist niet onverdienstelijk gespeeld  en na 3 rondes eindigden  2 Boel-Skikkers Andries Mooibroek (3+27 ) Margreet Brandsema ( 3 + 13) op de 2e en 3e plaats , zij moesten hun meerdere erkennen in Jan Kouseband van Onderhands hij werd 1e met (3 + 31 ) .
Joke de Visser was de 3e van Boel-Skik ( 2 + 15 ) Sander de Maaijer (2 + 16) en Gerrit de Gier (2 + 9) waren 2 en 3e van Onderhands. Jaap Riemersma BS en Elly Bakker OH beide 4e van hun club mochten eveneens  een prijs uitzoeken .Willem Balder BS en Rita Bakker OH  kregen elk de aanmoedigingsprijs een mooie pot met bloemen .

 

De Winter competitie  doubletten  (WCD) van het district Noordwest daar deed Boel-Skik met 2 teams aan mee. Deze competitie word gespeeld op binnen banen. Zij moesten daarvoor in oktober naar Purmerend bij de (Purmer Boules)  en in november naar Haarlem (PUK) en weer naar Purmerend Er deden jeu de boule verenigingen mee uit het hele district.
Team 1 Joke de Visser en Chris Lont speelden in de 2e klasse C en team 2 Loes Boerdijk en Andries Mooibroek waren ingedeeld in de 2e klasse D. Totaal moesten er over 3 zondagen 9 wedstrijden worden gespeeld. In de 2e klasse D viel een team uit op de laatste speeldag, met als gevolg dat er die dag maar 2 wedstrijden hoefden worden gespeeld door team 2 . De uitslagen van teams die al tegen dit team hadden gespeeld telden niet meer mee .
Joke en Chris eindigden op de 6e plaats in hun poule speelden 10 teams mee .
Loes Boerdijk en Andries Mooibroek werden 4e van de 9 teams .
In de maanden januari , februari en maart wordt de winter competitie tripletten (WCT)  gespeeld, daar zullen 2 teams van Boel-Skik aan deelnemen.

 

30 november was het jaarlijkse Sinterklaastoernooi, 28 boulers stonden op de lijst . Het clubhuis was versierd , de warme chocolademelk en de nodige lekkernijen stonden al klaar , buiten liet zelfs het zonnetje zich zien. Gezien het vroeg donker en kouder worden , werden er die dag 2 rondes gespeeld. Met tussen de rondes een pauze om even bij te komen. Terwijl iedereen in het clubhuis zat verschenen er tot onze verrassing  twee Pieten op de banen , die zagen daar boule ballen liggen en begonnen op hun manier aan een potje jeu de boule daarbij gebruik makend van het hele terrein en alle ballen . Nieuwsgierig geworden kwamen er verschillende  leden naar buiten na even de boule kunsten van de Pieten te hebben bewonderd , werd het tijd voor de tweede ronde . De Pieten bleven ook gaven zo hier en daar goede adviezen , snoepgoed en pepernoten , soms probeerden ze om de “boel” een beetje in de war te schoppen, wat weer leidde tot protest , want ja er werd immers een wedstrijd gespeeld .
Na de 2e ronde waar een van de partijen wel erg lang duurde, de rest was al lang en breed binnen.
Was er voor de liefhebbers glühwein en er waren ook de nodige hapjes  , verzorgd door de dames Joke en Anneke achter de bar . Inmiddels had Loes alle uitslagen ingevoerd en was de uitslag bekend.
Niet alleen de  nr. 1 en 2 bleken evenveel punten te hebben en moesten naar buiten om  nog 1x elk een boule naar de but te gooien, ook de nr. 3 en 4  waren gelijk geëindigd. Mia plaatste haar boule dichter bij de but dan Joke en werd daarmee 1e zij ontving later uit handen van de voorzitter Ton van Wijhe een luxe chocoladeletter , Joke kreeg een banketstaaf. Ria moest haar meerdere erkennen in Annie , deze laatste ontving een zakje karamel pepernoten . Alle leden werden bovendien verrast met een roomboter speculaas pop , ook degene die niet mee konden spelen.

In december wordt er nog een “Oliebollen- en appelflappentoernooi” gehouden op woensdag 28 december. Ook is er voor de leden en eventuele belangstellenden nog boulen op de maandag-woensdag- en zaterdagmiddag aanwezig half 2 aanvang kwart voor 2 , mits het weer het toelaat .

 

 

Loes Boerdijk wint “Slottoernooi” 2022
Zaterdag 29 oktober werd dit toernooi gespeeld , 23 leden hadden zich ingeschreven.
Het beloofde een prachtige dag te worden .
Na een welkomstwoordje en de loting stonden 7 doubletten en 3 tripletten klaar op 5 boulebanen voor de 1e ronde .

Na de 1e ronde waren er al 11 leden met een optie op de eindoverwinning, waarvoor Ria van Dijk met Joke de Visser 13-1 en Loes Boerdijk met Adriaan Koster de beste papieren hadden . Zij wonnen hun partijen met respectievelijk 13-1 en 13-0 .
Maar 1 gewonnen partij was nog geen garantie .
De bal is ook bij jeu de boule rond en kan soms raar rollen.
Na de koffie werd er weer geloot en konden 10 nieuwe teams beginnen aan de 2e ronde.

Daar waren niet zulke grote verschillen in de uitslagen als in de 1e ronde.
Chris Lont, Annie Laan, Loes Boerdijk, Adriaan Koster , Andries Mooibroek, Ria van Dijk en Joke de Visser sloten deze ronde ook winnend af met hun nieuwe  partners

Wie zou dit in de 3e ronde vast kunnen houden en was dan het saldo genoeg om in de prijzen te vallen ?
Dat lukte Loes Boerdijk met 3 WP +26 werd zij eerste ,Joke de Visser werd met 3 WP +25 tweede. Chris Lont wist de derde plaats te behalen met 3 WP + 19 eindigde  vóór Andries Mooibroek , die ook  3 WP had maar met een lager saldo +10 .

Willem Balder reikte samen met Anneke de prijzen uit , cadeaubonnen dit keer gekocht bij drie van onze sponsors n.l.
” Mariska`s hairshop”; “Bloemennis “en “T Pijlhuuske”.  De aanmoedigingsprijs een oranje pompoen ging naar Anneke zelf .

Na afloop van een gezellige boule middag vertrok het gezelschap met 20 personen naar Chinees restaurant  “Sun`s Garden” voor een menu van de chef.
Dit is een vaste gewoonte na het jaarlijkse “Slottoernooi”

 

“Slottoernooi “ wil niet zeggen eind van het jeu de boule seizoen.
In november en december staan nog de uitwisselingen bij
“Kleine Sluis” en “Onderhands” , het “Sinterklaastoernooi” en het “Stamppottentoernooi “op het programma.
Daarnaast wordt er elke maandag –woensdag -en zaterdagmiddag vanaf 13:30 uur gespeeld ,mits droog.

Annie Laan , Ineke Pauwels ,Joke de Visser Triplettenkampioen Boel-Skik`92

 

Op woensdag 21 september werd dit kampioenschap gehouden   Het weer was goed, de stoelen konden op het terras en de banen waren na al die regen weer droog en lagen er goed bij.

Er waren 24 deelnemers , zodat er op 4 banen met 8 tripletten kon worden gespeeld.
Dat kwam heel goed uit zo had geen van de deelnemers een vrij loting.

De gelote tripletten speelden tegen steeds een ander triplet , er werden 3 rondes gespeeld .
Na ronde 1 waren er 4 tripletten die hun partij winnend afsloten het triplet : Andries Mooibroek – Adriaan Koster en Anneke van de Wiel hadden evenals  het triplet :Joke de Visser Annie Laan en Ineke Pauwels 1 wp +7 

De andere 2 tripletten met 1 wp hadden een lager saldo.

Na de koffie , inmiddels was de loting van de 2e ronde bekend . Konden bovengenoemde triplets hun voorsprong behouden of vergroten ?

In ronde 2 moesten Margreet Brandsema , Marian Ott en Loes Boerdijk hun meerdere erkennen in Joke, Annie en Ineke 6-13

Dit keer wonnen ook Andries Adriaan en Anneke van  Wilma, Gre en Annie met 13-7 .

Het triplet Ria van Dijk, Chris Lont en Wim van Duin , waarvan de laatste zijn 1e toernooi speelde ,wonnen van  Aat , Trijnie en Ton met 13-4 .

Riet Boersen, Willem Balder en Tiny Miedema wisten Mia Scholten, Giel van Dijk en Kees Boerdijk met 13-7 te verslaan.

Zo waren er na 2 rondes 2 tripletten met 2 gewonnen partijen en een saldo verschil van 1 Deze 2 triplets moesten in de 3e ronde tegen elkaar spelen.

Maar ook de andere triplets die 1 ronde hadden gewonnen waren nog niet kansloos, voor de eindoverwinning.
Zij moesten deze ronde  hun partij met zo weinig mogelijk saldo verlies zien te winnen.
De dames Wilma , Gre en Annie konden hun eer redden door de laatste partij te winnen , zij stonden met 0 wp – 14 onderaan.

Joke de Visser, Annie laan en Ineke Pauwels wonnen overtuigend  met 13- 5 van Andries Mooibroek, Adriaan Koster en Anneke van de Wiel .
Zij hadden nu totaal 3 wp +22 en werden Triplettenkampioen , ontvingen elk uit handen van voorzitter Ton van Wijhe een “gouden beker”.  Hun namen  worden tevens gegraveerd op de wisselbeker.

Riet ,Willem en Tiny wisten, in de laatste ronde  te winnen met 13-7 ,zij wonnen het zilver met 2 wp +8 .

Andries , Adriaan en Anneke ontvingen brons voor de 3e plaats met 2 wp +6

Hoewel de dames Margreet Brandsema, Marian Ott en  Loes Boerdijk de 3e partij met 13-6 van Ria Chris en Wim wonnen eindigden ze  op de vierde plaats met 2 wp +3.

5e Aat, Ton en Trijnie met 1 wp - 3
6e Mia, Giel en Kees  met  1 wp - 4
7e Ria Chris en Wim met   1 wp -12
8e Wilma Gre en Annie met 0 wp -20

Na het uitreiken van de prijzen kon iedereen tevreden huiswaarts gaan, het was weer een sportieve , gezellige zonnige middag.
De komende 2 maanden verkoopt de club loten van de “Grote Clubactie” €3,00 per stuk waarvan €2,40 voor de clubkas, er zijn mooie prijzen te winnen, wil u ook een lot laat het ons weten via de website www.boelskik’92.nl of jdbvboelskik92@gmail.com .

 

Een paar keer meedoen op een woensdag of zaterdagmiddag kan altijd , wie weet wordt u ook besmet met het boulevirus. 

Annie en Joke doublettenkampioen 2022 bij Boel-Skik’92

Zaterdag 3 september werd het doublettenkampioenschap bij Boel-Skik ’92 gehouden.

Dit kampioenschap wordt gespeeld door vaste teams , deze komen door loting tot stand. Omdat er 18 deelnemers dus 9 teams waren, was er in elke ronde een vrij loting voor één van de teams. Dat team kreeg de uitslag 13-7, dus 1 wp +6 , dat is een vaste regel.

Na de eerste ronde hadden Annie en Joke al een mooie uitgangspositie voor de latere winst, zij wonnen met 13-2 van Ria en Wilma ,maar de dag was nog niet om . Ook Riet Boersen en Adriaan Koster de latere nrs 2 stonden er goed voor , niet gespeeld en toch al 1 wp+6.
De andere uitslagen waren wat dichter bij elkaar qua punten.

De koffie met koek getrakteerd door Annie smaakte heerlijk.

In de tweede ronde waren Annie en Joke vrijgeloot , zij hadden nu dus totaal al 2 wp + 17.
Ton en Trijnie , die de vorige ronde behoorlijk lang op de baan hadden gestaan en na een lange partij , wonnen van  Adrie en Chris Lont met 13-10,  moesten nu hun meerdere erkennen in Margreet en Willem 0-13.
De 1e ronde had ze veel energie gekost bovendien was de temperatuur ook behoorlijk omhoog gegaan wellicht speelde dat ook mee.

Loes en Ineke , laatstgenoemde is pas een paar weken lid  , hadden de 1e ronde nipt verloren van Andries en Gre met 11-13 in een zeer spannende partij, maar moesten hun meerdere  erkennen in de familie Lont zij verloren met 2-13 .

Riet en Adriaan speelden tegen Giel en Aat, zij wonnen met 13-8 en stonden er ook goed voor na 2 rondes. Evenals Andries en Gre, die ook hun 2e partij wonnen nu van Ria en Wilma met 13-3 .

Bij het begin van de 3e ronde waren er 3 duo`s met 2 gewonnen en 4 met 1 gewonnen partij. Er kon nog van alles gebeuren , de duo`s met 0 wp moesten natuurlijk hun uiterste best doen om ook nog een wedstrijd op hun naam te schrijven.

Annie en Joke wisten met 13-10 Margreet en Willem te verslaan, zij werden doublettenkampioen met 3 wp en +20
Adriaan en Riet speelden tegen Ineke en Loes en wonnen met 13-6 , zij werden 2e met 3 wp + 18
Gre en Andries wisten ook de laatste partij te winnen met 13-10 van Adrie en Chris en zo behaalden ze de 3e plaats met 3 wp +15.

Giel en Aat werden 4e; Ton en Trijnie 5e ;  Margreet en Willem 6e ; Adrie en Chris 7e ; Ineke en Loes 8e en Ria en Wilma 9e.

De prijzen werden uitgereikt door de voorzitter Ton van Wijhe.

Na afloop trakteerde Riet op een drankje ook zij was jarig geweest,  uiteraard mochten de  hapjes  niet ontbreken .Het was nog heerlijk toeven op het terras.

Ton van Wijhe wint “Chris Lonttoernooi” 2022

Zaterdag 6 augustus werd dit toernooi voor de 4e keer gehouden bij Boel-Skik’92 .
Chris is de oprichter van de vereniging en tijdens  het 25 jarig bestaan in 2017 , is er een toernooi naar hem vernoemd, dat  jaarlijks wordt gespeeld.
Na de opening door de voorzitter Ton van Wijhe en een minuut stilte voor een overleden lid van de vereniging was het woord aan de wedstrijdleiding.  
De 20 leden, verdeeld over 10 doubletten op 5 banen stonden klaar voor het beginsignaal. Nadat de klok was  ingesteld, op  50 minuten kon de sportieve strijd beginnen , na die 50 minuten mocht de menne waar men mee bezig was uitgespeeld worden en nog één nieuwe menne, bij gelijk stand nog één. 
Na de eerste ronde was er koffie en gebak van Chris en Adrie Lont  , ter ere van het toernooi .  Na  ronde 2 waren er 6 boulers met 2 gewonnen partijen. De 3e ronde werd  nog spannend Loes Boerdijk, Andries Mooibroek en Riet Boersen stonden met resp. 18, 16 en 16 + punten op de bovenste plaatsen, gevold door Ton van Wijhe +15 , Joke de Visser +14 en Adriaan Koster +13.
Voor de 3e ronde moest er opnieuw geloot worden, omdat één van de spelers uitviel.
Met 19 boulers ging de strijd om de beker en de eeuwige roem verder.
Andries Mooibroek en Loes Boerdijk  speelden tegen Joke de Visser  en Ria Lont  uitslag 13-5
Ton van Wijhe, Adriaan Koster en Willem Balder versloegen de zeer ervaren Mia Scholten, Giel van Dijk en Annie Laan met 13-0 . Balletje kan soms raar rollen, dat is het mooie van deze sport het is niet te voorspellen, wie er gaan winnen , dat hangt van veel factoren af.
Adrie en Chris Lont mochten het samen met Claudy Kaster opnemen tegen Riet Boersen en Margreet Brandsema uitslag 13-1 . Of je nu in een triplet speelt of een doublet het aantal boules dat gegooid mag worden door elk team blijft gelijk namelijk 6 .
De andere partij , die van Aat de Haan en Kees Boerdijk  tegen Ria van Dijk en Wilma Balder werd 6-13.
De leden moesten nog even in spanning blijven wat de uiteindelijke uitslag was, want de BBQ met heerlijk vlees van slagerij Neidhôfer stond al aan.
De dames van de organisatie hadden gezorgd voor o.a. salades , stokbrood  sauzen en ook een drankje mocht niet ontbreken. Eindelijk was het dan tijd voor de uitslag
Ton van Wijhe had totaal 3 wp +28 goed voor de 1e plaats .
Loes Boerdijk en Adriaan Koster beide 3 wp +26 moesten gooien om de 2e en 3e plaats . Adriaan werd 2e en
Loes
3e. Chris Lont reikte de wisselbeker uit aan Ton van Wijhe , wiens  naam  erop wordt  gegraveerd .

Alle drie ontvingen ze bovendien een bon te besteden bij slagerij Neidhôfer .Annie Laan kreeg deze keer de aanmoedigingsprijs.
Het was een heel gezellige goed georganiseerde dag , waar met veel plezier op terug gekeken kan worden .

Wilt u ook eens boulen dan is daar behalve op de maandag- woensdag- zaterdagmiddag het hele jaar door, in de hele maand september gelegenheid voor op de donderdagavond .
Dan wordt er in samenwerking met teamsportservice Schagen o.a. bij de club in Den Oever een boules toernooi georganiseerd voor inwoners . Iedereen vanaf 18 jaar is welkom u kunt zich inschrijven via www.noordhollandactief.nl ook vindt u informatie op www.boelskik92.nl

Kleine Sluis op bezoek bij Boel-Skik

Woensdagmiddag 27 juli ontving Boel-Skik ’92 , 21 boulers van “Kleine Sluis” uit Anna Paulowna , voor een gezellig en zonnig toernooi .
Van de club zelf waren er 15 boulers aanwezig, er kon op 9 banen gespeeld worden door 18 doubletten.
Na alvast een kopje koffie of thee en koek voor de liefhebbers en het gebruikelijke welkomstwoordje ging de eerste ronde van start. Het loting programma was zo ingesteld , dat er zoveel mogelijk gemixt gespeeld kon worden.
Er waren van “Kleine Sluis” enkele leden, die nog nooit een toernooi gespeeld hadden, zij werden prima begeleid door hun teamgenoten , met ook voor hun soms prima resultaten.
Na 3 rondes waren er totaal 7 boulers met 3 gewonnen partijen.
De beste 3 van “Kleine Sluis “waren Harry Kapitein 3 wp +31  ;Ben van Dalen 3 wp +31 : Riet de Goede 3 wp +25. Omdat zowel Harry als Ben evenveel punten hadden gescoord , moesten zij met één boule naar de but gooien, om zo te bepalen wie de 1e prijs kreeg en wie de 2e .
De toss bepaalde wie van de twee mocht beginnen, Harry gooide als eerste en Ben wist daarna zijn boule dichter bij de but te  gooien.
De prijswinnaars bij Boel-Skik waren Annie Laan 3 wp + 31, gevolgd door Andries Mooibroek 3 wp +17 en Adriaan koster 3 wp + 14 .

Claudy Kaster (BS), die bij het Waddentoernooi op 17 juli  nog 3e was geworden kreeg de aanmoedigingsprijs .
Van “Kleine Sluis “was het Jan Luik,  die naar huis ging met een lekker reep chocolade.
Beide wisten geen partij te winnen en hadden van de andere boulers , die 0 wp hadden ( totaal 7 ) de meeste minpunten.
Zoals net al te lezen was bij Claudy , was ook de nr. 1 van het Waddentoernooi van 17 juli minder fortuinlijk. Willem Balder had nu geen enkele winstpunt. Ook de nr. 2 van het Waddentoernooi Joke de Visser moest nu genoegen nemen met een plaats in de middenmoot.
Dat is het mooie van dit spel het is niet voorspelbaar wie er in de prijzen vallen , meerdere factoren spelen een rol .

Op 6 augustus wordt het “Chris Lonttoernooi” gespeeld door de leden van Boel-Skik
13 augustus gaan de boulers naar “Onderhands “in Wieringerwaard.
17 augustus ontvangen ze de “Wieringer vrouwen “ voor een gezellige boules middag .
24 augustus staat het doublettenkampioenschap op de agenda

Wilt u ook eens komen meespelen dan kan dat op maandag, woensdag of zaterdagmiddag  vanaf 13:30 uur ( mits er geen toernooien zijn) , er zijn boules aanwezig en leden , die u wegwijs kunnen maken .
In september worden er in samenwerking met teamsportservice Schagen op donderdagavond boules wedstrijden georganiseerd bij de club in Den Oever, daar mag iedereen vanaf 16 jaar aan meedoen.
Houdt u het Wieringernieuws ; de sociale media en de website www.boelskik92.nl in de gaten voor meer informatie  of kijk op www.noordhollandactief.nl  

 

“Boel-Skik” ontvangt jdbv “Onderhands” voor een geslaagd toernooi .

Zaterdag 21 mei kwamen de 21 boulers van Wieringerwaard voor een vriendschappelijk jeu de boule toernooi naar Den Oever, niet alleen om te boulen, maar ook om gebakken vis te eten.
Het weer werkte erg mee, de stemming zat er al snel in. Het was een fijn weerzien,  voor sommige nieuwe leden ook een kennismaking. Ze hadden al mooie verhalen gehoord over deze ontmoetingen , na afloop was dan ook te horen , dat er niets te veel was gezegd.
Van Boel-Skik waren er 18 boulers, zodat er na het loten gestart kon worden met 15 doubletten en 3 tripletten op 9 banen . De clubs werden gemixt, op de banen kleurde het licht en donker blauw  . De individuele scores telden , na drie rondes waren er mooie prijzen te winnen, geen onderlinge strijd, maar sportieve gezelligheid.

De prijzen, cadeaubonnen van zowel “Havenzicht” als “ ’t Wad” , werden als volgt verdeeld: De 1e prijs was voor Joke de Visser (BS) met 3 wp + 35  en Gerrit de Gier (OH) met 3 wp +27 . Zij werden 1e en 2e op de totale ranglijst .
De 2e prijs was voor Piet Groot (OH) 3 wp + 25 en  Annie Laan (BS ) 3 wp + 17, zij werden respectievelijk 3e en 6e  op de ranglijst .
De 3e prijs ging naar Arjan Mennen  3 wp + 23 (OH ) totaal 4e en naar Wilma Balder- van Keeken 2 wp +15 (BS) totaal  9e .

Vóór het uitreiken van de prijzen was er gebakken vis voor alle liefhebbers.
Dat was inmiddels een traditie geworden , die enkele jaren terug door Adriaan de Visser was  begonnen en zo  in ere kon worden  gehouden .
Jaap Riemersma heeft de vis, geschonken door de WR 274 , gestript en ter plaatse gebakken . Wilma voorzag de wachtende liefhebbers tevens van stokbrood en ravigotesaus .
De dames achter de bar hadden het er ook druk mee, de vis moest immers zwemmen .  
Na een dankwoordje door de voorzitter van “Onderhands”  werd er nog even nagepraat onder het genot van een drankje.
Het was weer een geslaagd toernooi en voor herhaling vatbaar.
Op 13 augustus worden de leden van Boel-Skik verwacht in Wieringerwaard.
Loes Boerdijk
 

 

 

Fiets en ontdekdag

Zaterdag 14 mei werd in samenwerking met Teamsportservice Schagen een fiets en ontdek dag georganiseerd .
De start was bij Boel-Skik'92 daar werd  een kopje koffie aangeboden, daarna was er iemand van de zorgoutlet

"De Betue" met uitleg over een elektrische driewielfiets waarop eventuele belangstellenden een rondje over het terrein konden fietsen.

De 10 deelnemers werden begeleid door medewerkers van teamsportservice tijdens de 25 km lange  fietsroute  over Wieringen , er waren onderweg nog verschillende activiteiten en versnaperingen.
Rond  14:00 uur  waren de deelnemers weer terug bij Boel-Skik en na een drankje en evaluatie , werden ze ingedeeld bij de leden  voor een partijtje jeu de boule . Het was een geslaagde dag . 

Zondag 15 mei wisten Joke de Visser en Loes Boerdijk de 3e plaats te behalen in de 2e klasse van de
Zomercompetitie doubletten (ZCD) van het district Noordwest .

Op 3 zondagen in maart, april en mei werd er gespeeld op verschillende locaties , de eerste zondag bij "Entre Nous" in Den Helder daar werd de basis gelegd met 2 gewonnen partijen van de 3 . 
De tweede zondag was in Purmerend bij de

"Purmer boules"  waren de dames minder fortuinlijk en wonnen slechts 1 partij van de 3 .

Het was dus zaak om de laatste wedstrijddag in Koog a/d Zaan bij "Atlantic Boules "  nog een aantal winstpartijen toe te voegen.

Dat lukte alle 3 de partijen werden gewonnen, waarvan 1 met 13-12 , tegen de heren van "Nova Boules " , dat bleek bij de einduitslag van doorslaggevende betekenis.

 

Beide teams eindigden namelijk gelijk met elk  6 gewonnen partijen op de 3e plaats , maar omdat de onderlinge partij door Boel-Skik werd gewonnen, werden de dames 3e en vielen de heren net buiten de prijzen.

Joke de Visser Tête a Tête kampioen Boel-Skik’92

Woensdag 11 mei werd dit jaarlijkse kampioenschap gehouden. Zoals de naam van het kampioenschap al doet vermoeden , was het een strijd van 1 tegen 1.

 

Er deden 16 deelnemers mee, zij speelden 3 rondes tegen telkens een andere bouler op totaal 8 van de 10 banen.
Het lot besliste wie tegen wie moest spelen. Had je de ene partij gewonnen, dan kon het best zijn dat je bij een andere partij je meerdere moest erkennen in je tegenstander . De uitslag stond pas vast als één van de twee de 13 punten had weten te bereiken.
Joke wist als enige 3 partijen te winnen en eindigde met 3 WP en een saldo van + 14 op de eerste plaats , zij ontving een gouden beker en een plant .
Haar naam wordt ook bijgeschreven op de wisselbeker.
Chris Lont en Ria van Dijk werden respectievelijk 2e en 3e met 2 WP en + 17 en +16 .
Zij ontvingen eveneens een beker in het zilver en brons met bijbehorende plant
Er waren totaal 7 boulers met 2 gewonnen partijen , het saldo bepaalde de positie op het eindklassement. Ook waren er 7 spelers met 1 gewonnen partij en 1 met 0 gewonnen .
De sfeer was goed , mede dankzij het weer en de lekkere hapjes en drankjes  die werden geserveerd. 

Goed bezet toernooi bij Boel-Skik`92 met Entre Nous uit Den Helder

Zaterdag 23 april , kwamen al voor 13:00 uur de eerste boulers uit Den Helder ons terrein op lopen, het duurde niet lang of alle 44 deelnemers waren gearriveerd.
Na het welkomst woordje  door voorzitter Ton van Wijhe , kon de wedstrijdleider Loes Boerdijk de teams en de wedstrijdindeling bekend maken. Beide clubs waren gemixt ,  er werden in totaal 16 doubletten en 4 tripletten gevormd, die speelden tegen elkaar op 10 banen . De baancommissaris Jaap Riemersma had ervoor gezorgd , dat de banen er piekfijn bij lagen.

Na elke ronde werd er opnieuw geloot, zodat de team samenstelling veranderde , zo kon je de ene ronde in een doublet spelen en de andere in een triplet met steeds wisselende spelers. In de eerste ronde hadden maar liefst 3 partijen een stand van 13-12 ,één van die partijen duurde behoorlijk lang. Gelukkig was dat niet heel erg , want de zon scheen en de koffie en koek verzorgd door Joke de Visser gingen er gretig in.

Na de 2e ronde waren er al een paar kanshebbers op de prijzen, van Entre Nous Simon Boendermaker 2+ 20; Reina Boekel 2+15 ; Wout de Wolf 2+11 :John Boekel 2 +10 ; Petra Schiferli 2 + 8 .

Van Boel- Skik stonden Tiny Miedema en Wilma van Keeken beide 2+ 12; Geri Visser 2+ 7; Claudy Kaster 2+ 4 er goed voor.
De drankjes en hapjes in de pauze verzorgd door Joke en Margreet smaakten in het april zonnetje uitstekend.

Op naar ronde 3 het begon al wat later te worden , dus snel van start.
Wie zou de voorsprong kunnen vast houden en voor wie hield het op bij 2 winstpartijen. Ook spelers met nog maar 1 gewonnen partij konden nog in de prijzen vallen. Terwijl iedereen nog genoot van de drankjes en hapjes had de wedstrijdleiding de uitslagen geprint en gecontroleerd.

De uitslag was als volgt van Entre Nous 1e Simon Boendermaker 3 +30 ( nog maar half jaar lid) ; 2e John Boekel 3 +20 en 3e Petra Schiferli 3 +18 , zij waren ook in het algemene klassement 1, 2 en 3.
Bij Boel-Skik was Claudy Kaster ( lid sinds dec. 2021) met 3 + 14 de beste gevolgd door Jaap Riemersma 2+ 13  en Mia Scholten 2+ 11, zij waren respectievelijk 5e , 8e en 9e in het algemene klassement. Laatst genoemde was gelijk in punten geëindigd met Andries Mooibroek van BS , Mia  had de onderlinge partij gewonnen en eindigde daarom op de 3e plaats bij BS .
De aanmoedigingsprijzen voor beide clubs gingen naar Caroline Landman (EN) en Annie Laan (BS).

Nadat  de voorzitter Ton van Wijhe , de prijzen had uitgereikt en de nodige bedankjes over en weer waren uitgesproken ,ging een ieder tevreden huiswaarts. Het was een zeer geslaagd en gezellig toernooi .
In oktober ontmoeten beide verenigingen elkaar in Den Helder.
Op 30 april gaan  een 10 tal leden naar de JDBV “ Onderhands” om daar een toernooi te spelen met meerdere clubs ten bate van een verrassingslunch voor de bewoners en begeleiders van “Molenweid” waar ook veel Wieringer ouderen wonen op dit moment.
Wilt u ook eens kennismaken met de “jeu de boule” sport en deze gezellige vereniging .
U bent van harte welkom op maandag- woensdag- en  zaterdagmiddag tijdens het vrije boulen, vanaf 13:30 uur op de banen aan de Oosterkruisweg t.o. 37 Den Oever .

 

 

Loes Boerdijk 

Toernooiverslagen

Ereleden “Boel-Skik ’92 “ vallen in de prijzen.

Zaterdag  9 april was het dan eindelijk weer zover na 2 jaar , het traditionele “Openingstoernooi “ van het jeu de boule seizoen.
Hoewel er in de herfst en  winter ook wordt gebould , gaan vanaf  april de eigen toernooien , kampioenschappen en uitwisselingen met andere verenigingen weer van start , het seizoen wordt afgesloten eind oktober.

Na een welkomstwoordje  door voorzitter Ton van Wijhe konden de 20 leden van start met de eerste ronde. Voor sommige nieuwe leden was het de eerste kennismaking met een jeu de boules toernooi. Er werd gebould op 5 banen , steeds 2 gelote doubletten tegen elkaar.
De ene partij was zo klaar uitslagen van 13-0 en 13-1 , de andere duurde meer  dan een uur, de stand daarvan was dan ook 13-12 en tot het einde spannend .
Toen iedereen binnen was voor koffie en cake , barstte een enorme hagelbui los.
Ronde 2 was inmiddels geloot andere doubletten en andere tegenstanders.
Adrie en Chris  Lont namen  in deze partij al een optie op één van de prijzen.
Zij versloegen Willem Balder en Margreet Brandsema met 13-3.
Diezelfde Margreet had samen met Joke de Visser, de uiteindelijke nr 1, de eerste partij gewonnen met 13-0 van Riet Boersen en Jaap Riemersma .
Riet Boersen wist in de tweede ronde samen met Giel van Dijk, Marian Ott en Andries Mooibroek te verslaan met 13-6.

Na 2 rondes hadden 6 boulers, 2 partijen weten te winnen, met op kop Joke + 20 gevolgd door Ria  + 19 , Adrie +18 ,Annie +15 Chris +11 en Giel + 8 dat beloofde een spannende 3e ronde . Zouden  leden met 1 gewonnen partij  er nog één weten  te winnen en konden de koplopers hun positie behouden ?

De 3e  ronde wist Chris Lont samen met Adriaan Koster te winnen van Riet en Annie met 13-12 . Joke versloeg samen met Willem in een rechtstreeks duel Ria en Hilly met 13-10.
Adrie Lont samen met Claudy Kaster wonnen van  Wilma Balder en Andries Mooibroek met 13-10.  
Margreet en Claudy wisten beide hun tweede partij te winnen , wat ze een mooie respectievelijk 6e  en 8e  plaats opleverde , een prima resultaat voor een eerste toernooi.
De uitslag was na 3 rondes Joke de Visser 1e met 3 wp +23; Adrie Lont 2e  3 wp +21 ; 3e Chris Lont met 3 wp +12.

Zij ontvingen uit handen van de voorzitter Ton van Wijhe een tas met lekkere dingen geschonken door de plaatselijke DEKA markt.
Diezelfde voorzitter ontving uit handen van de wedstrijdleider Loes Boerdijk een chocolade paashaas , als aanmoedigingsprijs  , 0 wp en -16 .
Na nog een drankje en een hapje in het clubhuis, besloten 12 leden spontaan om naar het Chinees restaurant “ Sun’s Garden “ te gaan voor een menu van de kok , het was weer een geslaagde dag .

 

Loes Boerdijk


'Het mag weer' toernooi - 11 september 2021

Joke de Visser , de beste bij het eerste toernooi van Boel-Skik`92 in 2021 

 Zaterdag 11 september was het dan zover , eindelijk kon er weer een toernooi gehouden worden, voor de leden. Weliswaar zijn er voorlopig nog geen uitwisselingen met andere verenigingen , maar het begin is er. Ook was het voor het eerst, dat er gespeeld kon worden in de al in begin 2020 nieuw aangeschafte clubkleding .

De 17 deelnemers  verdeeld over 5 teams : 4 doubletten en 1 triplet , dat gebeurd middels een loting programma ,waren vol goede moed om 13:30 uur begonnen aan de eerste ronde. Het was erg bewolkt en er viel al een spatje regen , helaas werd dat spatje een flinke bui , dus halverwege moesten ze noodgedwongen schuilen. Aangezien buienradar aangaf ,dat het nog wel even kon duren, werd er vast koffie/thee gedronken met wat lekkers.

Om 14:45 kon eindelijk het spel hervat worden , sommige partijen waren zo klaar, maar er was ook een partij , die toch nog wel een poosje duurde. De uiteindelijke nummers 1 Joke de Visser en 3 Aat de Haan wonnen hun partij met 13-0 van de  2 debutanten Riet Boersen en Margreet Brandsema .
De dames gooiden hun boules goed bij de but, maar hadden de pech dat Joke ze steeds weg wist te schieten.
Annie van Eekelen wist samen met Annie Laan haar partij winnend af te sluiten met een mooie score van 13-6 tegen Andries Mooibroek en Chris Lont , alle vier ervaren boulers.
Inmiddels was er al weer geloot voor de 2e ronde en kon, nadat iedereen even gerust had , deze gespeeld worden .

Chris Lont en Riet speelden tegen Ria Lont en Hilly Veenstra (13-11) .
Ton van Wijhe en Margreet wisten een 0-7 achterstand om te buigen naar een 13-7 zege , Giel van Dijk en Annie Laan kwamen  er na een 7-0 voorsprong niet meer aan te pas.

Ook Aat de Haan zette nu samen met Andries Mooibroek haar zegen reeks voort 13-10  tegen Kees Boerdijk en Gre van Wijhe . Zij verloor echter samen met Gre van Wijhe in de derde ronde van Chris Lont ,Annie Laan en Ria van Dijk ( 10-13),  werd 3e met 2 wp + 13 net voor  Loes Boerdijk en Ria van Dijk beide hadden 2 wp + 7 .

Annie van Eekelen en Joke nu samen met Loes in een triplet spelend wonnen van Ria van Dijk en Adrie Lont met 13-11 .

Riet won samen met Hilly ook in de 3e ronde van Ton en Adrie 13-4.

Annie van Eekelen wist samen met Andries te winnen van Margreet en Loes 13-8 en stelde daarmee haar 2e plaats veilig 3 wp +14.

Joke de Visser en Giel van Dijk versloegen Kees Boerdijk ( die op de laatste plaats eindigde met 0 wp-18) en Ria Lont met 13-8 , dat leverde Joke de eindzege op met 3 wp +20.

De prijzen werden uitgereikt en daarna  was er nog tijd voor een gezellig samenzijn met een drankje en een hapje, hoewel het inmiddels al 19:00 uur was.
Voor de liefhebbers werd een  maaltijd  besteld bij “Sun`s Garden” , het was al donker toen de  laatste huiswaarts gingen .

Loes Boerdijk