Via de NJBB hebben we voor onze club een nieuwe sponsor gekregen.

Deze sponsor draagt per lid van de vereniging €1,00 af .

 

ACSI Kampeerreizen neemt u mee op indrukwekkende groepsreizen door heel Europa. Onder leiding van ervaren reisleiders ontdekt u prachtige streken, steden en culturen. Welke reis u ook kiest, u beleeft de vakantie van uw dromen!

Er zijn ook voordelen voor de leden zelf 

https://njbb.nl/profiteer-van-korting-bij-acsi-kampeerreizen/

Voor meer informatie kijk op onze sponsor pagina , daar komt u via een link op de pagina

 

Wist u dat er op de sponsor pagina ook meer  sponsoren van onze vereniging te vinden zijn 

Klik op de foto of op de naam en u komt vanzelf op hun website en/of facebookpagina .

 

Uw logo ook op onze website?
Sponsoring is mogelijk vanaf €25,-

 

Voor meer informatie: jdbvboelskik92@gmail.com

 

 

Zondag 2 juni is de tweede speeldag van de 
Zomer Tripletten Competitie 2024  Hoofdklasse van het district 
Noordwest van de NJBB.
De totaal 4 partijen per team worden gespeeld bij Boel-Skik'92 in Den Oever .

De 12 teams zijn de vertegenwoordigers van verschillende verenigingen uit het district .
Er doet uiteraard ook een team van Boel-Skik mee .

De wedstrijden starten om 10:30 uur 

U bent van harte welkom om te komen kijken.

Wij willen al onze stemmers hartelijk bedanken. 

Uiteraard ook de cooperatieverabobank en de raboclubsupportnhn 

 

Kijk voor de volledige uitslag op 

 www.rabobank/clubsupport.nl 

 

 

 

Op 8 september 2023 is ,op 88 jarige leeftijd , overleden
Chris Lont oprichter en erelid  van Boel-Skik'92 

 

Hij heeft heel veel betekend voor de vereniging ,  was zelf een groot liefhebber van de boule sport .

Speelde deze zomer nog mee met de zomercompetitie tripletten van het district NW en was ook nog wekelijks actief op de boule baan in Den Oever tot enkele weken voor zijn overlijden. 

 

Wij zullen hem erg missen bij de club, om zijn kennis  enthousiasme en humor.

 

Wensen zijn vrouw Adrie en  familie veel sterkte 

 

 

Rotary WieringerlandWoensdagavond  19 juli kwamen een aantal dames en heren van de Rotaryclub Wieringerland voor een, voor sommige eerste kennismaking,  met de club en de  jeu de boule sport. Na een drankje en het heerlijke  Chinese buffet verzorgd door “Sun Garden”  ,werden de teams gevormd .  Een korte spel uitleg en tijdens het spelen wat aanwijzingen van Joke en Loes, daarna werd er enthousiast en soms best fanatiek gebould .

Na afloop werden de beide dames van de club verrast met een mooie bijdrage voor de clubkas, ter gelegenheid van het 30 jarig bestaan .

 

Wilt u ook boulen met uw bedrijf, familie  of vereniging vraag dan naar  de mogelijkheden  , via het contactformulier op de website of via de mail.

Zondag 23 juli gaan een achttal boulers voor het Midzomertoernooi naar “Onderhands” in Wieringerwaard.
Woensdag 26 juli staat  er een vriendschappelijk toernooi samen met de boulers van

`Nieuw bord bij de ingang van het boulecomplex.

Dankzij de match tijdens de Hollandskroonseuitdaging met Vikingreclame is er een mooi opvallend bord in de kleuren van de vereniging geplaatst .

Als tegenprestatie mag Vikingreclame een jaar lang een reclamebord langs de baan plaatsen. 
Uiteraard hopen wij als vereniging, dat het bord na dat jaar ook blijft hangen en Vikingreclame onze sponsor blijft. 

 

30 jaar Boel-Skik'92 

Zaterdag 6 mei was het dan zover na de nodige voorbereidingen, door de speciaal voor het jubileum  aangestelde commissie , werden de leden getrakteerd op een gezellig feest.
De banen en de kantine waren mooi versierd, ook hing er als verrassing , een vlag met het clublogo aan de vlaggenmast en
één in de kantine.
Eerst even een stukje historie :Chris en Adrie Lont hadden iets meer dan 30 jaar geleden  het idee opgevat om een jeu de bouleclub op te richten in Den Oever. Er werden meer mensen geënthousiasmeerd  en zo werd op 23 november 1992 de oprichtingsvergadering gehouden en werden  Boy Benschop voorzitter ; Adrie Lont secretaris en Simon Tijsen penningmeester.
Chris Lont werd baancommissaris-competitieleider met Hans Hofman, Gerard Hille en Willem Zwanink als assistenten.
Boel-Skik ’92 op zijn Wierings was een feit, de naam was bedacht door Theo Boersen , het zou eerst “Boules-plaisir” worden op zijn frans , maar er was al een club , die zo heette .
Voor de eerste boule gegooid kon worden, was er nog veel  werk te verrichten. Er moesten boulebanen komen en een kantine om binnen te kunnen zitten. Die locatie werd gevonden naast de TV “De Vlieter” in de Robbenoordstraat en de club kon gebruik maken van de kantine boven de sportzaal.

Op maandagavond 5 april 1993 werd er voor het eerst gebould op de nieuw aangelegde banen .
De officiële opening was op zaterdag 1 mei 1993, inmiddels waren er al bijna 40 leden  en werd het eerste toernooi gespeeld.
Chris Lont mocht “boule 1” gooien onder luid applaus .
Chris  en zijn echtgenote Adrie boulen nog steeds, evenals Annie van Eekelen en Hilly Veenstra , ook zij zijn leden van het eerste uur.
De Statuten van de vereniging werden op 24 juli 1994 getekend bij de notaris. En ook werd Boel-Skik’92 lid van de
“Nederlandse Jeu de Boule Bond “(NJBB) .
In 2012 moesten  Boel-Skik  en TV de Vlieter  plaats maken voor een nieuw te bouwen school en sporthal. Er werden nieuwe boulebanen (10) aangelegd en  een nieuwe accommodatie gebouwd met behulp van enkele  leden  op het sportcomplex aan de Oosterkruisweg
Samen met vv “Wiron”  TV “de Vlieter” valt de club onder de Stichting sportcomplex Den Oever SSDO.
Terug naar het jubileumfeest, dat officieel werd geopend door voorzitter Ton van Wijhe. Daarna was er taart in de clubkleuren blauw/geel gemaakt door “taarten van Diana” en werden een paar leden verrast met een attentie om uiteenlopende redenen. Er werd een fotoboek  “Boel-Skik 30 jaar” overhandigd met daarin een impressie van de afgelopen jaren en kon één van de bestuursleden een fotocollage onthullen en een ander bestuurslid ontving voor de club een  koperen bel met inscriptie.

Voor de oprichters, Chris en Adrie , was er naast een woord van dank  ook een foto, die een ereplaats in de kantine heeft gekregen.
Vervolgens werden de leden verdeeld in doubletten en tripletten om een spelletje te gaan boulen.
Na het boulen kon een ieder genieten van de nodige hapjes en drankjes .
Inmiddels kwamen de medewerkers van  “Sun Garden” de bakken vullen met heerlijk Chinees eten. De feestvierders hebben genoten van het uitgebreide buffet.  
Na het eten was het feest nog niet voorbij , als kers op de taart kwam “Trien van de Gest “.
Zij  wist de lachers op haar hand te krijgen door op haar eigen wijze één en ander te vertellen over een aantal clubleden, hoe ze aan die informatie kwam, weet alleen Trien ,hoewel ze een klein tipje van de sluier heeft opgelicht  .
Voor elk lid was er een  feestelijk verpakt pakje thee , voorzien van het clublogo, met filterzakjes speciaal gemaakt door Trien.
Daarna was het de beurt aan het bestuur om de  feestcommissie, bestaande uit Wim van Duin, Wilma Balder en Ineke Pauwels, te bedanken voor de organisatie van deze geslaagde dag, tevens sprak de voorzitter de hoop uit , dat er nog  veel sportieve gezellige boule jaren mogen volgen.
Eens kennis maken met deze leuke sport ?   
Kom dan langs op maandag-woensdag- of zaterdagmiddag . 

 

 Loes Boerdijk

 

 

Woensdag 22 maart was er weer een beursvloer van de HKU. Klik op de foto en u ziet wat ze allemaal doen.

Daar hebben wij als club ook een tweetal verzoeken ingediend,  een microfooninstallatie en opklap-of stapelbare  terrastafels . Helaas is aan die vraag nog niet voldaan, wel zijn er andere mooie matches gemaakt. 
Henk-Jan Wittink van www.wieringernieuws.nl bood ons een jaar lang een gratis advertentie aan .
Dit aanbod kregen we omdat we met grote regelmaat verslagen van onze wedstrijden en toernooien insturen.

Als je op de advertentie : het Boel-Skiklogo klikt kom je automatisch op het laatst geplaatste verslag. Daar zijn we heel blij mee.

Vikingreclame heeft ons aangeboden om een nieuw bord te maken bij de ingang met het vernieuwde logo en de juiste verwijzing naar onze website, met als tegen prestatie een nog nader af te spreken periode een reclamebord van hun langs onze baan. 

De Streekomroep "Regio Noordkop" vroeg of we bereid waren 4x per jaar in hun sportprogramma op de zondagmorgen iets te komen vertellen over de sport jeu de  boule  . 
"Rodi media" heeft ons eenmalig  ruimte voor 250 woorden met foto  in het huis aan huisblad
"Nieuws uit Hollandskroon" aangeboden, in ruil voor iets lekkers voor de redactie.

DMHK Display Media Hollands Kroon , het grote digitale reclamebord vlak bij tankstation "Avia" biedt ons een aan om ons logo te plaatsen met een zelf te kiezen tekst. 

De Rabobank zorgt ervoor, dat ondanks dat de inschrijfperiode al gesloten is we mee kunnen doen aan de workshop 

"geld genereren" , ons clubhuis moet binnenkort geschilderd worden en we hebben altijd wel meer wensen .

We hebben een fantastische goed verzorgde avond gehad dank daarvoor.

 

 

www.wieringernieuws.nl 

Klik of op de foto of op de tekst

2023 is al weer enkele maanden oud en er wordt volop gebould bij de vereniging. Op de maandag- woensdag- en zaterdagmiddag . Het eerste toernooi is alweer gespeeld en  2 teams hebben deelgenomen aan de Wintercompetitie tripletten (WCT) van het district Noordwest:  team 1 (Joke de Visser, Andries Mooibroek en Loes Boerdijk) in de 1e klasse zij zijn 6e geworden van de 14 deelnemende teams en team 2 ( Ria van Dijk en Willem en Wilma Balder) in de 2e klasse zijn geëindigd op de 11 plaats 2 van de teamgenoten  speelden voor het eerst mee in een bondscompetitie .
Algemene ledenvergadering heeft afgelopen zaterdag 25 februari plaatsgevonden, daar een van de agendapunten het gewijzigde Huishoudelijk regelement , deze is met algemene stemmen aangenomen . Sinds  29 september 2022 zijn ook de gewijzigde Statuten van kracht, deze moesten vanwege de WBTR aangepast worden. 

De agenda met toernooien , uitwisselingen en kampioenschappen is al weer goed vol .

 

Op 19 maart is de eerste speeldag van de Zomer competitie doubletten (ZCD) van het district NW  , daar zijn 2 teams van Boel-Skik vertegenwoordigd .
Op het terrein van de club is de oude berging vervangen door een nieuwe grotere , daar hebben enkele vrijwilligers van de club voor gezorgd . 

Trekkings uitslag Grote Clubactie 2023 

 

#vierhetsucces

 

Lotenverkopers en kopers hartelijk bedankt .

We hebben weer een mooie opbrengst voor onze vereniging.

 

Ook willen we de medewerkers van de "Grote Clubactie" bedanken, dat we elk jaar weer via de lotenverkoop een mooi bedrag voor onze vereniging  bijeen kunnen brengen .

 

 

 

Joke de Visser “Clubkampioen 2022”

Zaterdag 29 oktober werd na het zgn. “Slottoernooi” ook de uitslag van de clubcompetitie bekend gemaakt . Deze competitie is gespeeld in de maanden april t/m oktober op de maandagmiddag of avond.

Er kon totaal 20 weken gebould worden om de titel. 

 29 leden deden mee, waarvan 13 spelers de vereiste 12 partijen hebben gespeeld . Sommige hadden zelfs meer partijen gespeeld , zoals bv Joke de Visser en Margreet Brandsema wel 19 . Alleen de eerste 12 partijen telden mee en daarvan konden er 3 slechte uitslagen worden geschrapt, zodat er 9 partijen over bleven. 

Joke de Visser eindigde op de 1e plaats met 9 WP +96.
Andries Mooibroek werd 2e met 9 WP +70 ;
Loes Boerdijk 3e met 9 WP +51 .
Zij ontvingen alle 3 een mooie bos bloemen uit handen van Anneke , die de honneurs waar nam voor de voorzitter.
Joke kreeg bovendien de wisselbeker uitgereikt, haar naam wordt nu al weer voor de 6e keer er in gegraveerd net als in 2010-‘13 -’17-’18 en ‘19.
In 2020 en 2021 werd er om bekende redenen geen competitie gespeeld. 
Klik op de titel of de foto voor meer foto`s 

Woensdagmiddag 19 oktober was het dan eindelijk zover een twaalftal dames van de "Wieringer vrouwen" kwamen bij ons boulen. 

Het was al een paar keer uitgesteld wegens de weersomstandigheden maar 3x is scheepsrecht.

Samen met 24 leden van Boel-Skik kon er nu wel gespeeld worden het was ideaal weer.

De deelnemers werden verdeeld steeds 2 gasten met 2 van Boel-Skikkers .  
Er klonken enthousiaste kreten en hier dan daar werd er best goed gegooid en fanatiek gespeeld .
Het ging vanmiddag vooral om het plezier en kennismaken met de boule-sport en onze gezellige club.

Daarom mocht een kopje koffie tussendoor niet ontbreken. De foto`s zeggen genoeg helaas geen foto van de pauze . 
Het was een gezellige middag en voor herhaling vatbaar.

Wij willen degene die op ons gestemd hebben tijdens 

de Raboclubsupport campagne heel hartelijk bedanken 

Het heeft onze vereniging het mooie bedrag van 

€607,40 opgeleverd .

Ook bedanken wij de Rabobank voor de mogelijkheid om op deze manier geld te kunnen verdienen voor de club.

En voor de gezellige avond in de "Kampanje "

 

 

Nieuwsberichten

Het bestuur was op vrijdag 7 oktober uitgenodigd voor de vrijwilligersavond   van het "VIStival" bij café "Tante Pietje"

samen met de "Voedselbank" en het bestuur van de "Sinterklaasintocht" 

 

 

Daar kregen we tot onze grote verrassing een cheque uitgereikt van € 500,00 .

Wij willen de bestuur van het "VIStival" namens onze leden dan ook heel erg bedanken  voor deze gift.

 

Benefiet toernooi voor  "Molenweid" 
30 april waren we uitgenodigd voor een toernooi met meerdere verenigingen bij jdbv "Onderhands" in Wieringerwaard.

De opbrengst was , ten bate van een broodmaaltijd  voor de bewoners  en begeleiders van "Molenweid" .
Op dit moment wonen er tijdelijk veel ouderen uit Wieringen, omdat Noorderlicht wordt herbouwd, zij hebben tijdens de coronaperiode veel moeten afzien.
Boel-Skik'92 was vertegenwoordigd met 5 doubletten, totaal deden er 26 doubletten mee, er werden 4 rondes gespeeld.
Er waren zelf prijzen voor een paar van onze deelnemers op de foto Riet Boersen en Margreet Brandsema met één van de organisatoren Rick . 

Het was een zeer geslaagd toernooi  en we  willen "Onderhands" bedanken voor het initiatief en de organisatie.

 

Joke de Visser is tijdens de Algemene ledenvergadering benoemd tot  ERELID ,
zij was daarvan uiteraard niet op de hoogte en  blij verrast met de oorkonde en de bijbehorende bloemen.
Joke heeft vanaf 1997 tot heden met een onderbreking van 2 jaar in het bestuur van Boel-Skik gezeten. 
In die 23 jaar is ze 6 jaar penningmeester geweest en de andere jaren "gewoon" bestuurslid, met verschillende taken en veelal achter de bar te vinden, zoals ook nu nog.
Nadat Joke er in  begin 2014 uit was gegaan, werd zij in 2016 opnieuw gevraagd voor het bestuur , vanwege o.a. haar ervaring en kennis van  het district Noord west i.v.m. wedstrijden etc. 
Wij hopen, dat zij ons blijft ondersteunen , zowel in het bestuur als achter de bar.

Hollands Kroonse Uitdaging 

MATCH

Uit  handen van Kim Bakkum van
"ICT vanafmorgen" uit Alkmaar hebben we een laptop ontvangen voor onze vereniging, dankzij een oproep via de

Hollands Kroonse Uitdaging .

In ruil daarvoor krijgen de medewerkers van het ICT bedrijf een jeu de boule Clinique bij ons op een nader te bepalen datum .De  leden van Jeu de boulesvereniging “Boel-Skik’92 “, die bij de ledenvergadering aanwezig waren , hebben eindelijk de nieuwe kleding kunnen showen.  In 2019 heeft de club uit handen van de directeur van de “Grote Clubactie”   een kledingcheque van  “ Masita”  ter waarde van €1000 ontvangen , omdat ze dat jaar als eerste loten hadden besteld. Helaas door Covid-19 kon pas begin 2021 de bestelde kleding geleverd worden.,

“Reussport” uit Den Helder heeft hier voor gezorgd en de trainingsjacks en polo’s voorzien van het clublogo. 

Gelukkig zijn de besmettingen dusdanig afgenomen en de leden gevaccineerd, waardoor het afgelopen zaterdag mogelijk was met elkaar op de foto te gaan.

Wilt u ook eens kennis maken met deze sport, tijdens de vrije speeldagen, dan bent u van harte welkom op maandagavond vanaf 19:15 uur of op de woensdag – en zaterdagmiddag vanaf 13:30 uur op de banen aan de Oosterkruisweg 

Den Oever t.o. nr. 39.


Wist u dat u ons ook kan bezoeken op Facebook of Instagram